Δίωρος αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος ενάντια στις χωματερές σε Φυλή-Σχιστό

455
Δίωρος αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος

Σε δίωρο αποκλεισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, στη Μεσογείων, προχώρησαν σήμερα το απόγευμα   η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μαζί με σωματεία και φορείς δήμων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

Στο πλαίσιο του αποκλεισμού έγιναν χαιρετισμοί, ενώ καταγγέλθηκε η ύπαρξη drone της ΕΛΑΣ που κατέγραφε την κινητοποίηση. Οι συγκεντρωμένοι από τη Δυτική Αττική έφτασαν στο υπ. Περιβάλλοντος με πούλμαν που αναχώρησαν νωρίτερα από γειτονιές της περιοχής.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας ΣιώραςΣτέλλα Βαλαβάνη, Νίκη Χρονοπούλου και Αφροδίτη Αυγερινού.

Επίσης ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Την κινητοποίηση στήριξαν σωματεία και φορείς της Α’ Αθήνας, ενώ παρόντες ήταν και εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από δήμους της Αττικής.

Παραβρέθηκε ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Κώστας Τουλγαρίδης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων Ενάντια στη Χωματερή της Φυλής κατήγγειλε το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν στη Δυτική Αττική και στη Δυτική Αθήνα με την δημιουργία νέας χωματερής, πάνω στον ΧΥΤΑ.

Από την πλευρά τους το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και φορείς δήμων της περιοχής, κατήγγειλαν τον σχεδιασμό για την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, ενώ ήδη λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης στην καρδιά του Περάματος.

ΠΗΓΗ: 902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας