Δέκατη μέρα απεργίας στην “Αφοί Βλάχου”

832
βλάχου

Την δέκατη μέρα απεργίας συμπληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «Αφοί Βλάχου», στον αγώνα τους για την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου τους και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής Δαμασκηνού Μέντη, συνολικότερα για να πεταχτούν έξω από τους χώρους δουλειάς τα «δουλεμπορικά» γραφεία, για να περάσουν στην εταιρεία με σύμβαση αορίστου χρόνου όλοι όσοι εργάζονται σε αυτήν.

Στη 1.30 μ.μ. σήμερα θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου να οργανώνουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Νωρίτερα, στις 5.30 π.μ., οι εργαζόμενοι βρέθηκαν και πάλι έξω από την πύλη του εργοστασίου, ενώ στις 11 π.μ. οργανώνουν άλλη μια συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς με νέα προσφυγή της εργοδοσίας οι απεργοί σέρνονται για 4η φορά μέσα σε 10 μέρες σε δίκη, ενώ έχουν ήδη προηγηθεί τρεις αντεργατικές δικαστικές αποφάσεις που έκριναν την απεργία «παράνομη»…

Η νέα εργοδοτική προσφυγή στρέφεται ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, το οποίο, στηρίζοντας την απόφαση των ίδιων των εργαζομένων, έχει κηρύξει νέα 48ωρη απεργία μέχρι σήμερα στις 9 μ.μ., καθώς και στην αποψινή νυχτερινή βάρδια και στις 6 πρώτες ώρες της κάθε βάρδιας του Σαββάτου και της Κυριακής.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο τονίζει ότι «δεν μπορεί να μην μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα για να οργανωθεί ένα ισχυρό κίνημα που θα ξηλώσει τους δουλέμπορους από τους χώρους δουλειάς. (…) Δεν μπορούμε σήμερα να ανεχθούμε άλλο τους δουλέμπορους. Ολο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την ευελιξία στην αγορά εργασίας, στην απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος που έχουν φτιάξει εργοδοσία και κράτος και υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις, πρέπει να γκρεμιστεί. Αυτό έχουν χρέος να κάνουν τα συνδικάτα, το σύνολο των εργαζομένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας