Γκουαϊδό: Πράκτορας των γερακιών του Ισραήλ. Εξαγγέλλει αποκατάσταση σχέσεων με Ισραήλ

1168
γκουαϊδό

Γκουαϊδό: Εργάζομαι για την αποκατάσταση των δεσμών του Ισραήλ με τη Βενεζουέλα

Ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση των δεσμών του Ισραήλ με το Καράκας, οι οποίοι είχαν διακοπεί πριν από μια δεκαετία σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ συγκαταλέγεται στις χώρες συμμάχους των ΗΠΑ οι οποίες τάχθηκαν στο πλευρό του Γκουαϊδό όταν αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να απομακρύνει από την εξουσία τον σοσιαλιστή νυν πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο υπό τον οποίο η χώρα βυθίστηκε στη φτώχεια.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η διαδικασία της σταθεροποίησης των σχέσεων με το Ισραήλ βρίσκεται στο αποκορύφωμά της”, δήλωσε ο Γκουαϊδό σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom.

Επίσημη ανακοίνωση για την αποκατάσταση των δεσμών των δύο χωρών και το άνοιγμα νέας πρεσβείας της Βενεζουέλας στο Ισραήλ θα γίνει “εν ευθέτω χρόνω”, είπε.

Ο προκάτοχος του Μαδούρο Ούγκο Τσάβες είχε επικρίνει το Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα την περίοδο 2008-2009 και είχε στηρίξει τους Παλαιστίνιους καθώς και τον μεγαλύτερο εχθρό του Ισραήλ, το Ιράν. Ισραηλινοί ηγέτες δηλώνουν ότι η στάση του Καράκας οδηγεί σε φυγή τους εβραίους της Βενεζουέλας.

“Αυτή η (εβραϊκή) κοινότητα είναι πολύ δραστήρια και εύπορη, μια κοινότητα που έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνία μας”, είπε ο Γκουαϊδό στη συνέντευξή του.

Ο Μαδούρο, ο οποίος διατηρεί τη στήριξη της Ρωσίας και της Κίνας καθώς και τον έλεγχο των κρατικών θεσμών–περιλαμβανομένου του στρατού– χαρακτηρίζει την άνοδο του Γκουαϊδό σχέδιο των Αμερικανών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας