Γιούνκερ: Η έξοδος της Ελλάδας από ευρώ απειλή για Ευρωζώνη

2201
γιούνκερ

Την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ με στοιχεία παραποιημένα αλλά και τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωζώνης σε περίπτωση αποχώρησής της απ’ αυτό αναγνώρισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild».

«Βλέποντας τα πράγματα από σημερινή σκοπιά, είναι αλήθεια ότι Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία» ανάφερε, για παραδεχθεί, ωστόσο, ότι η ευθύνη είναι και δική του.

Αναφερόμενος στη λεγόμενη “βοήθεια” προς την Ελλάδα για την έξοδο από την κρίση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναγνώρισε ότι «μέχρι στιγμής, η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους».

Ταυτόχρονα, αναγνώρισε ότι για την Ευρωζώνη ήταν καίριο το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας σ’ αυτήν. «Εάν φύγει μια χώρα, τότε απειλείται η διάλυση του ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας έκθετους όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ισχυρό όπλο από την ελληνική πλευρά.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και στα χρόνια της κρίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε τότε από μερίδα Γερμανών πολιτικών και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. 
Λες και όλοι οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες και διεφθαρμένοι.
Αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις διαπραγματεύσεις με διαφόρους Έλληνες ηγέτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας