Για το 3ο σερί χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Πετρούνιας

1131
μετάλλιο

Ο Έλληνας “μίδας” των κρίκων διεκδικεί την Παρασκευή το 3ο σερί χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Γλασκόβη, Μόντρεαλ, Ντόχα…Μετά από την κατάκτηση δυο χρυσών μεταλλίων στις διοργανώσεις της Γλασκόβης και του Μόντρεαλ ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί το απόγευμα (17:15-18:30, ΕΡΤ2) της Παρασκευής στον τελικό το τρίτο του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Κατάρ.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων, που σε λίγες ημέρες θα χειρουργηθεί στον αριστερό ώμο, θα παλέψει για να διατηρηθεί στην κορυφή και να γράψει πάλι ιστορία. Ο Πετρούνιας που είναι αήττητος για 2,5 χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις θα συμμετάσχει στον τελικό με τον αέρα του φαβορί αφού συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (15,266β) στον προκριματικό. 

Βάσει της κλήρωσης, ο 27χρονος Ολυμπιονίκης θα εκτελέσει το πρόγραμμά του πρώτος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα αντιμετωπίσει στον τελικό είναι ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και «ασημένιος» στο Ρίο πίσω από τον Πετρούνια, καθώς και κάτοχος τριών μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα (χρυσό το 2013, ασημένια το 2011 και το 2014).

Ο Ζανέτι ήταν 2ος στον προκριματικό με 15,033 βαθμούς και έχει κληρωθεί να αγωνιστεί τελευταίος απ’ όλους στον τελικό, αποτελώντας τον μοναδικό αντίπαλο που έχει υποσκελίσει τον Έλληνα σταρ μέσα στην τελευταία τετραετία και μάλιστα δύο φορές. Η πιο πρόσφατη από αυτές συνέβη τον Απρίλιο του 2016, όταν ο Βραζιλιάνος επικράτησε ως «οικοδεσπότης» στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο. Ωστόσο, από εκεί και πέρα ξεκίνησε το ασύλληπτο αήττητο σερί του νέου «άρχοντα των κρίκων», ο οποίος μεταξύ άλλων θριάμβευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολούθησαν λίγους μήνες αργότερα και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Ανάμεσά τους, πάντως, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και φιλία, όπως απέδειξε το γεγονός ότι ο Ζανέτι ήταν εκείνος που ανέβασε τον Πετρούνια στους κρίκους στο Ολυμπιακό Γκαλά του 2016, παρότι είχε προηγηθεί η ήττα μέσα στο «σπίτι» του.
«Ο Πετρούνιας μου αρέσει, είναι καλό παιδί και καλός αθλητής. Ο στόχος μου όμως είναι να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο Βραζιλιάνος από την Ντόχα, στέλνοντας μήνυμα ευγενούς άμιλλας.

Οι υπόλοιποι έξι φιναλίστ, που κινήθηκαν αρκετά πιο χαμηλά στον προκριματικό και δεν δείχνουν ικανοί να απειλήσουν τον Έλληνα εκπρόσωπο υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα είναι οι Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία, 14,866 β.), Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,833 β.), Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14,666 β.), Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία, 14,666 β.), Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν, 14,633 β.) και Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία, 14,633 β.).

Το πρόγραμμα των τελικών οργάνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
15:00 – 18:30: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
15:00 – 18:30: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας