Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει μαζικά τεστ για τον κορoνοϊό;

2388
κυβέρνηση

Πολιτικές σκοπιμότητες, κάλπικες διαβεβαιώσεις, μισές αλήθειες και… προσευχές των αριστερών ψαλτών της κυβέρνησης δεν είναι ιατροφαρμακευτικές συνταγές καταπολέμησης του κορoνοϊού.

Όλη η Ευρώπη, ειδικά η λεγόμενη Βόρεια, που είχε επενδύσει αρχικά και σχεδόν ομοιόμορφα (Βρετανία, Ολλανδία) στην… ανοσία της αγέλης, στρέφεται στα μαζικά τεστ διαπίστωσης των φορέων και αποκάλυψης της πραγματικής διασποράς του κορωνοϊού μέσα στις κοινωνίες της, προκειμένου, και έστω με καθυστέρηση, να αντιμετωπίσουν το «κακό» στη ρίζα του, στα πρότυπα της Ασίας (Νότια Κορέα, Ταϊβάν) και έπειτα και από τις σχετικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που επιμένει στην άμεση έναρξη μιας τέτοιας εκστρατείας γενικής εξέτασης του πληθυσμού.

Η Ελλάδα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν το κάνει.

Γιατί, είναι το εύλογο ερώτημα. Την ώρα που ήδη έχουν σκάσει, μεταξύ άλλων, οι κραυγαλέες υποθέσεις μαζικών κρουσμάτων στο επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Ριτσώνα, την ώρα που πληθαίνουν οι επώνυμες, ενυπόγραφες και δημόσιες καταγγελίες ότι είτε το τηλεφωνικό κέντρο είτε ο ίδιος ο ΕΟΔΥ αποφεύγει να χαρακτηρίσει «βαριά» ορισμένα κρούσματα και επομένως αυτές οι περιπτώσεις ασθενών δεν προσέρχονται για τη σχετική εξέταση, και συνακόλουθα δεν καταγράφονται στην καθημερινή ενημέρωση και εξέλιξη της νόσου, η κυβέρνηση που «Μένει (στον γυάλινο πύργο του) Μαξίμου» νομίζει ότι έχει ελέγξει την κατάσταση αποκλειστικά και μόνο, με το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι».

Αυτή είναι και η σπασμένη πυξίδα στην προκειμένη περίπτωση και κατάσταση – η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Κωνσταντίνου Μητσοτάκης προσωπικά αρνούνται να προβούν σε μαζική εξέταση του πληθυσμού για τη διασπορά του κορωνοϊού, φοβούμενοι ότι μια τέτοια κίνηση θα αποκάλυπτε πως όπως δεν υπάρχει ανοσία της αγέλης χωρίς εμβόλιο και φάρμακα, έτσι δεν υπάρχει και ανοσία της καραντίνας, χωρίς καταγραφή, σαφείς οδηγίες απομόνωσης, εποπτευόμενη από γιατρό φροντίδα, θεραπεία και ίαση των ασθενών, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων (συνθήκες που διαμορφώνουν και πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ολλανδία, τη Γερμανία ή την Ιταλία).

Κατά τα άλλα, η αυτοθαυμαζόμενη στον καθρέφτη της, κυβέρνηση της ΝΔ βάζει σε καραντίνα (άραγε, χωρίς τη συνεπαγόμενη ίδρυση νοσοκομειακών μονάδων στον προσφορότερο κλειστό χώρο της εκάστοτε κοινότητας; Δεν έχω διαβάσει για σχετικές αυτοσχέδιες οργανώσεις «νοσοκομείων» σε γυμναστήρια ή σχολεία) ολόκληρα χωριά στη Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα, και σε νησιά του Αιγαίου.

Τέτοια… αποτελεσματικότητα είχε, όχι η ατομική ευθύνη των πολιτών, αλλά η υπερφίαλη επίδειξη κυβερνητικής ανευθυνότητας από τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη, εδώ και έξι εβδομάδες.

Θεωρούν ακόμη και σήμερα, έπειτα και από τα τελευταία, αποκαλυπτικά περιστατικά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το στρατόπεδο της Ριτσώνας, ότι με το «δωράκι» των 30.000.000 ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές και τα τεστ στη χάση και τη φέξη και όπου κρίνεται (άραγε, με ποια συμπτώματα ή σε ποια ηλικία και με ποια υποκείμενα νοσήματα;) «βαρύ» το περιστατικό, ότι αφενός θα έχουν έναν επικοινωνιακά «ελέγξιμο» και «μικρό» κατάλογο κρουσμάτων και ότι αφετέρου θα μπορούν να ισχυρίζονται είτε πατώντας πάνω στον αριθμό των κρουσμάτων είτε στον αριθμό των νεκρών, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βαίνει πολύ καλύτερη σε σχέση με την Ισπανία, την Ιταλία ή το Βέλγιο – όποιο πλαστό, αποσπασματικό και κατασκευασμένο γράφημα θα τους βολεύει κάθε φορά.

Το τεστ δεν είναι ακριβό – 60 ευρώ μάξιμουμ.(στην Ελλάδα βλέπω ότι χρεώνεται πέντε φορές πάνω!).  Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε πρώτα να χαρίσει 30.000.000 ευρώ στους κλινικάρχες, έπειτα 20.000.000 ευρώ φόρο συχνοτήτων στους καναλάρχες και κατόπιν ακόμη 11.000.000 ευρώ στους ίδιους καναλάρχες, (σύνολο δηλαδή, 31.000.000 ευρώ) για την επικοινωνιακή «καταιγίδα» του «Μένετε Σπίτι (και έχει ο θεός, όπως ενδεχομένως θα πρόσθετε ο επιστήμονας της ψαλτικής, Τσιόδρας)». Αστικές, πολιτικάντικες, τιποτένιες  και νεοφιλελεύθερες προτεραιότητες.

Οι υπόλοιποι, οι υγειονομικοί του ΕΣΥ, οι ασθενείς του κορoνοϊού ή οι άλλοι ασθενείς που δεν μπορούν να «αναβάλουν» τη χρόνια ή αιφνίδια ασθένεια τους μπροστά στην πανδημία, οι λεχώνες (όπως η έγκυος πρόσφυγας στη Ριτσώνα), οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι ή οι άστεγοι, οι ανασφάλιστοι ή οι εγκαταλειμμένοι της Μόριας και της ΒΙΑΛ, επιβιβάζονται κατά διαταγή Μητσοτάκη, στη Σχεδία της Μέδουσας για να αναμετρηθούν άοπλοι και γυμνοί με τα πλοκάμια του COVID-19. Και όποιος έζησε, έζησε.

Για τους άλλους, θα βγουν τα καϊνάρια των ΜΜΕ και της επιδοτούμενης με 11.000.000 ευρώ παραπληροφόρησης να πουν ότι έφταιγαν επειδή δεν ανέλαβαν την ατομική ευθύνη να κλειδαμπαρωθούν στα σπιτάκια τους, μαζί με τον ιό και να πεθάνουν αταξινόμητοι και ακατάτακτοι, ώστε να μην χαλάσουν οι στατιστικές και οι αριθμοί του Μητσοτάκη, του Τσιόδρα και του Χαρδαλιά!

Μαζικά τεστ, λοιπόν και στην Ελλάδα. Για να ξέρουν όλοι 1ον, το τι πραγματικά συμβαίνει με την πανδημία, 2ον, το τι πραγματικά χρειάζεται να γίνει χθες για να περιοριστούν οι πραγματικοί και όχι οι εικονικοί αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων, 3ον, το τι πραγματικά «πέτυχε» η στρατηγική της κυβέρνησης και 4ον, το πόσο «αποτελεσματική» ήταν η επίρριψη όλων των βαρών για την εξέλιξη του COVID-19 στις πλάτες των ατόμων και των οικογενειών, όπως θα έλεγε και η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Οποιαδήποτε άλλη στάση από πλευράς κυβέρνησης θα είναι ξεκάθαρη δήλωση αδυναμίας ελέγχου της πανδημίας, πολιτικής εκμετάλλευσης του φόβου, μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων για να διασωθεί η πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και γλοιωδών προσευχών των αριστερών ψαλτών της καθημερινής, κυβερνητικής «ενημέρωσης» στον άγιο α-φανούριο, πως έχουν αντικαταστήσει την υγειονομική αντιμετώπιση του κορωνοϊού με την επικοινωνιακή αντιμετώπιση των πιθανών, λαϊκών και ταξικών αντιδράσεων μπροστά στην πρωθυπουργική ανικανότητα και την κυβερνητική ανευθυνότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας