Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο διαγραφής 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής-Προσωπική επικοινωνιακή δήλωση;

751
Ενδεχόμενο διαγραφής 50%

Παράθυρο να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιτρεπτέας Προκαταβολής, αφήνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνει «παράθυρο» να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιτρεπτέας Προκαταβολής.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει από τη Βουλή ότι θα δούμε σε ποιο ποσοστό και σε ποιους δε θα είναι επιστρεπτέα η προκαταβολή. Εγώ είμαι υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να πληρώνει ο κόσμος τα χρέη του. Όμως είναι διαφορετικό να πιέσεις κάποιον για χρέη, για τα οποία ευθύνεται, αλλά είναι ανήθικο να τον πιέσεις να πληρώνει χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται» είπε στον ΣΚΑΪ.

Χρέη στις τράπεζες

Ο ίδιος προσέθεσε πως «όταν έχεις κλειστή την οικονομία, όταν εφαρμόζεις μέτρα καραντίνας, όταν στον άλλον δεν επιτρέπεις να ασκήσει ανεμπόδιστα την επαγγελματική του δραστηριότητα, όταν του πεις να πληρώσει αυτή τη στιγμή όλα του τα χρέη είναι και παράλογο και ανήθικο».

Σχετικά με τα χρέη στις τράπεζες, ο ίδιος, έκρινε πως «πρέπει να συζητήσουμε τι θα γίνει με την πληρωμή και την αναστολή» αυτών των χρεών, ενημερώνοντας πως υπάρχει «απόφαση του εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών που λήγει την αναστολή στις 31 Δεκεμβρίου»

Εμβόλιο

Αναφορικά με την έλευση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στη χώρα, ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη ελπίδα της ανθρωπότητας».

«Ο χρόνος κυκλοφορίας αυτών των εμβολίων είναι ρεκόρ στην παγκόσμια επιστημονική ιστορία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας θα ακολουθήσει τα ακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως κι εκατομμύρια εμβόλια κάθε μήνα.

«Τώρα εγκρίνεται και το δεύτερο εμβόλιο, της Moderna, άρα θα έχουμε και παρτίδες ταυτόχρονα από τις δυο εταιρείες και θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να μπορέσουμε μετά την άνοιξη του 2021 να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. Ο ιός θα εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά αν έχουμε εμβολιάσει τους ευάλωτους, θα μπορέσουμε ως κοινωνία σιγά σιγά να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, να μη χάσουμε την τουριστική περίοδο και να ανοίξουν τα καταστήματα».

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως για να νικήσουμε τον κορονοϊό, «πρέπει να έχουμε άνω του 60% του πληθυσμού εμβολιασμένο».

Ο κόσμος, όπως τόνισε ολοκληρώνοντας, «πρέπει να καταλάβει ότι το εμβόλιο δεν το κάνεις μόνο για τον εαυτό σου, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας, στην οποία ζεις. Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό και δε θα βάλουμε κανέναν να το κάνει με το ζόρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας