Σε καραντίνα δήμοι σε Καστοριά-Ξάνθη. Ευθύνη τραπεζών για συνωστισμούς

855
δήμοι

Όπως γνωστοποίησε στην απογευματινή ενημέρωση της Τρίτης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς: σε καραντίνα, τίθεται η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς. από σήμερα στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 14 ημέρες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα, στις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους ΚαστοριάςΟρεστίδοςΝεστορίουΞάνθης και Μύκης.

Όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για λόγους, όπως σωματική άσκηση, ανάγκες κατοικιδίου και προσφορά βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και παρουσία σε τελετή όπως κηδεία. Για τη βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες, θα συμβάλλουν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ για τις ανάγκες του κατοικίδιου επιτρέπεται το ένα τέταρτο βόλτα, πέριξ του σπιτιού.

«Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις πολλαπλές μετακινήσεις. Εκπέμπουμε SOS, απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι τους, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας», σημείωσε και προσέθεσε

Τράπεζες

Σε σχέση με τα όσα είδαν το πρωί το φως της δημοσιότητας, με τις ουρές και το συνωστισμό στις τράπεζες, ο υφυπουργός το χαρακτήρισε «ως απαράδεκτη εικόνα» και είπε πως κάλεσε τη γενική γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών να πάρει μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Λουκέτο σε λαϊκές του Δήμου Ιλίου

Παράλληλα, ενημέρωσε για την αναστολή λειτουργίας δύο λαϊκών αγορών στον Δήμο Ιλίου, καθώς δεν τηρήθηκαν οι κανόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας