Γερμανία: Πλαστά διπλώματα στα νοσοκομεία – Πτυχίο με 1.250 ευρώ!

2279
γερμανία

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία με πλαστά διπλώματα στα νοσοκομεία. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας, παραμένουν κενές.

Η δημοσιογράφος Άζρα Ομέροβιτς της ανεξάρτητης διαδικτυακής πύλης Zurnal.info, έκανε την έρευνα μπαίνοντας στη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Όπως η ίδια κατήγγειλε, σ’ ένα βίντεο που δείχνει την τηλεφωνική της συνομιλία με τον μεσάζοντα: «…Όλα κύλησαν πολύ γρήγορα. Το μόνο που χρειάστηκε ήσαν 1.250 ευρώ και ένα τηλεφώνημα! Απλά, χρειάζεται δίπλωμα από τη Γερμανία. Του είπα ότι χρειαζόμουν το δίπλωμα στα μέσα Ιανουαρίου. Σε 17 ημέρες, πήρα το δίπλωμα από τεχνική σχολή για νοσηλεύτριες, διαρκείας δύο (2) χρόνων. Το δίπλωμα είχε όλες τις απαραίτητες σφραγίδες!»

Ο Νικόλα Πετρόβιτς, από το Πρακτορείο Εύρεσης Προσωπικού “Vispero” στη Βόννη, σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε τα εξής: «Η ανάγκη για εργατικά χέρια στον τομέα της υγείας, είναι τεράστια. Ακόμη και μηχανικοί αυτοκινήτων μπορούν να εργαστούν στα νοσοκομεία… Προϋπόθεση είναι να μιλούν Γερμανικά! Οι εργοδότες των Οίκων Ευγηρίας και των νοσοκομείων, πετούν απ’ τη χαρά τους που βρίσκουν άτομα από τις χώρες των Βαλκανίων να κάνουν αυτή τη δουλειά. Μόνο από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ήρθαν στη Γερμανία τα τελευταία 5 χρόνια 250.000χιλ. άνθρωποι οι οποίοι, απορροφήθηκαν στον τομέα της νοσηλευτικής! Τα προσόντα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο…» 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης (BAMF), μόνο το 2017 μετανάστευσαν στη Γερμανία, από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 50.000 χιλ. άνθρωποι σε αναζήτηση εργασίας! Οι περισσότεροι από αυτούς, βρήκαν εργασία, ως νοσηλευτές, σε γηροκομεία και νοσοκομεία. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Υπάρχουν ήδη 36.000 χιλ. κενές θέσεις εργασίας και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται. Η Γερμανική αγορά δεν μπορεί να καλύψει τα κενά…!

Ο γίγαντας έχει όντως πήλινα πόδια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας