ΛΑ.Ε Θεσ/νικης: Χωρίς προσχήματα, μετατρέπουν το κράτος σε κομματικό φέουδο

1075
καταγγελία

Ημερίδα με θέμα την «Κρίση της Δημοκρατίας» συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς», του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, «στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σκοινί». Για την κρίση της δημοκρατίας, ακόμη και αυτής της αστικής, ευθύνονται όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις παραβιάσεις του Συντάγματος, τις καταστολές των αντιστάσεων, και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, όπου δανεικοί βουλευτές, αποσκιρτήσεις για την καρέκλα, γκαζόζες, δηλώσεις μελλοντικής θετικής ψήφου για νομοσχέδια που ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συνθέτουν την εικόνα μιας σάπιας και παρακμιακής κεντρικής πολιτικής σκηνής, με κύριο πρωταγωνιστή το ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτήν την παρακμή, έρχεται να «στολίσει», η συνδιοργάνωση εκδήλωσης από το Μέγαρο Μουσικής Θεσ/κης, δηλαδή έναν δημόσιο φορέα, εποπτευόμενο και χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο διορίζει και το Δ.Σ. του,  με το Επιστημονικό Ινστιτούτο ενός κόμματος, εν προκειμένω το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμβαίνει να κυβερνά κιόλας…. 

Φαίνεται πως στην πόλη μας, ευδοκιμεί πολύ αυτό το «φρούτο», αφού παρόμοια φαινόμενα, συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων του Υπ. Μακεδονίας-Θράκης με οργανώσεις των ΑΝΕΛ, είχε καταγγείλει στο παρελθόν η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης.

Η προκλητική διασύνδεση και συλλειτουργία των δημόσιων φορέων και των πολιτειακών θεσμών, με κομματικά όργανα, φορείς, ινστιτούτα, αποστερεί από τους πολίτες την αντικειμενική και ισότιμη αντιμετώπισή τους από το δημόσιο και τους φορείς του, τους οποίους εμποτίζει, όλο και περισσότερο, με το μικρόβιο του κομματισμού και της μεροληψίας.

Είναι κρίσιμο πια, να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο. Να αντισταθούμε στον αποπροσανατολισμό και τον εκμαυλισμό της πολιτικής, της κοινωνίας και της χώρας, με ένα μεγάλο ενωτικό, ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό – ανατρεπτικό μέτωπο ελπίδας και προοπτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας