Β.Πούτιν-Μ.Άσαντ χτίζουν την “νέα” Αγία Σοφία στην πόλη Χάμα της Συρίας

1579
αγία

Στρατιωτικοί και θρησκευτικοί εκπρόσωποι από τη Ρωσία και τη Συρία παρευρέθηκαν στην τελετή θεμελίωσης του νέου ναού που θα χτιστεί βορειοδυτικά της Χάμα και θα αποτελεί αντίγραφο του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του αντιγράφου, μετά την απόφαση της Άγκυρας να μετατρέψει τον ναό της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Ο διοικητής της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία, Αλεξάντρ Τσάικο, απευθύνθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της τελετής λέγοντας: «Θα είναι μια γέφυρα ιστορικής σημασίας μεταξύ των καλύτερων και πνευματικών ηθικών παραδόσεων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος».

Σύμφωνα με τον Τσάικο, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους και η εκκλησία θα λειτουργεί ως τόπος λατρείας.

Η UNESCO εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην παγκόσμια αξία του μνημείου η απόφαση να γίνει τζαμί, ενώ η ΕΕ, μάλλον, τυπικά καλεί τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

Δείτε το βίντεο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας