Β. Κορέα: “Απογοήτευσαν”οι συζητήσεις με τον Πομπέο, λένε πηγές του ΥΠΕΞ

1348
κορέα

Πηγές του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισαν ως “απογοητευτικές” τις συζητήσεις που διεξάγονται με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα των διήμερων διαβουλεύσεων προβληματίζει ιδιαίτερα την Πιονγκγιάνγκ.

Μάλιστα η πηγή του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ, που διατηρεί την ανωνυμία του, προειδοποίησε ότι η αμερικανική στάση έχει οδηγήσει σε μια “επικίνδυνη φάση” που ενδέχεται να διακινδυνεύσει την πρόσφατη συμφωνία για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Πομπέο περιέγραψε μια καλή εικόνα να κυριαρχεί στις διμερείς διαβουλεύσεις, κατά τη δεύτερη ημέρα συνομιλιών με το “δεξί χέρι” του βορειοκορεάτη ηγέτη με στόχο να εκπονήσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο αποπυρηνικοποίησης.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει εγκατασταθεί σε μια κομψή κατοικία φιλοξενουμένων της Πιονγκγιάνγκ όπου μπόρεσε να συνομιλήσει με τον Κιμ Γιονγκ Τσολ, το “δεξί χέρι” του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο στόχος αυτής της συνάντησης είναι να δημιουργηθεί ένας λεπτομερής οδικός χάρτης προς την “πλήρη αποπυρηνικοποίηση” της κορεατικής χερσονήσου, όπως συμφωνήθηκε κατά την ιστορική συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

“Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει” δήλωσε στους δημοσιογράφους η Χέδερ Νάουερτ, εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών. “Η προσδοκία μας είναι ακριβώς αυτό που συμφώνησαν μαζί στη Σιγκαπούρη ο πρόεδρος και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δηλαδή η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας”, πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας