Βόμβα: Δίκη πρώην στελεχών της ασφαλιστικής General-Union και της εκκαθάρισης

2003
ασφαλιστικής

Σε αποκάλυψη βόμβα προέβη το asfalisinet.gr, η οποία προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για την αξιοπιστία και την ακεραιότητα όχι μόνο ασφαλιστικών εταιρειών αλλά κυρίως για την εγκυρότητα και την ακεραιότητα των διαδικασιών εκκαθάρισης και του τρόπου με τον οποίον πολλά στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών έχουν μετατραπεί σε εξιλαστήρια θύματα και έχουν καταστραφεί  αδίκως με παραπομπές στο Δικαστικό Συμβούλιο για αναζήτηση ανύπαρκτων ποινικών ευθυνών.

Κύκλοι της Ασφαλιστικής αγοράς τόνιζαν στην Isκra ότι μέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται η πλήρης, σχεδόν, ανυπαρξία ουσιαστικής εποπτείας των ασφαλιστικών εταιρειών και ιδιαίτερα ο ανύπαρκτος έλεγχος επί των εκκαθαριστικών, γίνονται “χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη” και υποβάλλουν αδίκως σε εύκολες παραπομπές κάποια κατώτερα στελέχη ή απλούς πράκτορες ασφαλιστικών εταιρειών είτε στελέχη που μεταχρονολογημένα ανέλαβαν ευθύνες μη σχετιζόμενες  με σκάνδαλα, μόνο και μόνο για να βγουν λάδι οι πραγματικά υπεύθυνοι και να συγκαλυφθούν οι ευθύνες των εποπτικών αρχών και της Τράπεζας Ελλάδας.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι είναι πολύ χαρακτηριστικό για τέτοιου είδους απίστευτες μεθοδεύσεις το σκάνδαλο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το ρεπορτάζ της asfalisinet.gr

Το σχετικό ρεπορτάζ της asfalisinet.gr έχει ως εξής:

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά με το υπ. Αριθ 554/2019  βούλευμα, μετά από μηνυτήρια αναφορά μεσίτριας  ασφαλίσεων, παραπέμπει σε δίκη, Πρώην Διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της προς εκκαθάριση Ασφαλιστικής εταιρίας, Πρώην Οικονομική διευθύντρια της προς εκκαθάριση Ασφαλιστικής εταιρίας, Εκκαθαριστή της Ασφαλιστικής Εταιρίας, Υπάλληλο της προς εκκαθάριση Ασφαλιστικής εταιρίας.

Σύμφωνα με το βούλευμα μηνύτρια είναι μεσίτρια ασφαλίσεων που στρέφεται κατά των παραπάνω για τις, κατά περίπτωση,  κατηγορίες, της απάτης ενώπιον δικαστηρίου, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία εγγράφου, της ψευδορκίας μάρτυρα και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Όπως προκύπτει, πάντα από το βούλευμα, που  έχει στην διάθεσή της η ιστοσελίδα μας, με βάση την μήνυση της μεσίτριας ,το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφαίνεται μεταξύ άλλων, στην παραπομπή του Πρώην Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ασφαλιστικής  Γενική Ένωση ΑΕΓΑ ( General Union) για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία εντάλματος πληρωμής, το 2005, ποσού 453.344.81 ευρώ, πού σύμφωνα την μηνύτρια εμφάνιζε την μεσίτρια ότι είχε εισπράξει και είναι οφειλέτρια στην εταιρία αυτού του ποσού ενώ  σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δεν το είχε εισπράξει και δεν το όφειλε και ήταν αποτέλεσμα πλαστογραφίας. Σε αυτό το ένταλμα πληρωμής εμφανιζόταν η υπογραφή του συζύγου της μεσίτριας, ο οποίος ήταν διαχειριστής του χαρτοφυλακίου της, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν εισέπραξε το ποσό και η υπογραφή του είναι πλαστογραφημένη.Για την ίδια κατηγορία βαρύνεται και η πρώην οικονομική διευθύντρια της ασφαλιστικής εταιρίας.

Για τον εκκαθαριστή της  ασφαλιστικής εταιρίας το βούλευμα αποφαίνεται να μην του γίνει κατηγορία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία, καθώς όταν έγινε αυτή δεν ήταν στην εταιρία και ανέλαβε μετά την απόφαση της εποπτικής αρχής να τεθεί σε εκκαθάριση μετά το 2009.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, η μεσίτρια εμφανιζόταν ως οφειλέτρια στην εταιρεία από το αναφερόμενο στο βούλευμα ως πλαστογραφημένο ένταλμα πληρωμής, του 2005,  η εκκαθάριση που ανέλαβε μετά το 2009 προσέφυγε δικαστικά κατά της μεσίτριας για εμφανιζόμενες συνολικές οφειλές σχεδόν 127.000 και η οποία δικάστηκε το 2017.

Επιπλέον της έχει ασκηθεί, μετά από έγκληση της εκκαθάρισης, ποινική δίωξη για υπεξαίρεση μεγάλης αξίας, άνω των 120.000 ευρώ και έχει παραπεμφθεί  με βούλευμα να δικαστεί στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. 

Αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν  από την εκκαθάριση στο δικαστήριο ως απόδειξη της οφειλής της είχαν ως  αποτέλεσμα να υποχρεωθεί δικαστικά να πληρώσει στην υπό εκκαθάριση εταιρία το ποσό αυτό.

Επίσης, σύμφωνα με το βούλευμα παραπέμπεται και υπάλληλος της εκκαθάρισης της ασφαλιστικής, για  την ένορκη εξέταση της στο πιο πάνω δικαστήριο, από το οποίο η μεσίτρια υποχρεώθηκε να καταβάλει, ως οφειλέτρια, στην εκκαθάριση  ποσό κοντά τις 127.000 ευρώ.

Απόσπασμα από το βούλευμα για τις κατηγορίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας