“Βόμβα” για Αττική Οδό-Τα εκχιονιστικά έβαζαν καύσιμα από ένα μόνο πρατήριο

800
Τα εκχιονιστικά έβαζαν καύσιμα από ένα μόνο πρατήριο

Αποκάλυψη “βόμβα” για την ατέλειωτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίδα”, περιμένοντας για ώρες μέσα στην παγωνιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα”, όταν τα εκχιονιστικά της Αττικής Οδού ξέμειναν από καύσιμα, οι οδηγοί τους δεν μπορούσαν να ξαναγεμίσουν τα ρεζερβουάρ, καθώς είχαν εντολή από την Αττική Οδό να προμηθεύονται μόνο από ένα συγκεκριμένο πρατήριο του αυτοκινητόδρομου, που όμως ήταν μέσα στα χιόνια.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί φαίνεται πως ανέφεραν ότι είχαν εντολή η προμήθεια καυσίμων να γίνεται μόνο από πρατήριο που βρισκόταν στην Αττική Οδό, στο ύψος της Κάντζας, όπου όμως η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όταν ήρθαν τα καύσιμα ήταν πια αργά…

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, δεν προχώρησαν σε καμιά κίνηση να πάρουν καύσιμα από άλλα πρατήρια – με κόστος περίπου 100 ευρώ – από την Λεωφόρο Κατεχάκη, στη Μεσογείων κλπ που ήταν ανοικτά, γιατί δεν ήθελαν να διαθέσουν κι άλλα χρήματα από την “τσέπη” τους, αφού η Αττική Οδός τους είχε επιβάλλει τη συμφωνία μόνο με το συγκεκριμένο δυσπρόσιτο πρατήριο στην Κάντζα. Χωρίς αυτό ν’ αλλάζει κι ενώ το πρόβλημα εντεινόταν…

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας οργάνωσε τη μεταφορά των καυσίμων από γειτονικό πρατήριο στον σταθμό Κατεχάκη προκειμένου να κινηθούν τα τρία εκχιονιστικά, αλλά ήταν ήδη αργά.

Το πρόβλημα στην Αττική Οδό έγινε μη διαχειρίσιμο καθώς τα αυτοκίνητα άρχισαν να “κολλούν” στον κύριο οδικό άξονα Μαρκόπουλου – Ελευσίνας επειδή είχαν “διπλώσει” νταλίκες στο ύψος της Ανθούσας.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την ανάλυση των ενεργειών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής για την αποφυγή των εγκλωβισμού τόσων πολιτών με τα οχήματά τους στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας