Βόλεϊ: Κληρώνει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για Εθνική Γυναικών

1074
βόλεϊ

Τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα μάθει στην σημερινή κλήρωση η Εθνική Γυναικών.

Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών ολοκληρώθηκαν και η Ελλάδα πήρε πανηγυρική πρόκριση στα τελικά ως πρώτη και αήττητη στον όμιλό της.

Στις 23 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη (13.00) η εθνική μας ομάδα θα είναι μία από τις 24 ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση.

Όπως και στους άνδρες, έτσι και στις γυναίκες το Ευρωβόλεϊ (23/8 – 8/9) για πρώτη φορά στην ιστορία θα φιλοξενηθεί σε 4 χώρες (Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία), οι ομάδες των οποίων θα είναι και επικεφαλής των 4 ομίλων.

Οι 20 υπόλοιπες ομάδες που θα λάβουν μέρος προήλθαν από τις 8 της τελικής κατάταξης του Euro 2017 (Σερβία 1η, Ολλανδία 2η, Αζερμπαϊτζάν 3η, Ιταλία 4η, Ρωσία 5η, Λευκορωσία 6η, Γερμανία 7η, Βουλγαρία 8η) και από τους 6 προκριματικούς ομίλους προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι (Ελλάδα, Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία ως πρώτες και Σλοβενία, Ελβετία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ρουμανία ως δεύτερες).

Με τις διοργανώτριες χώρες να είναι επικεφαλής των ομίλων (Τουρκία Α’ όμιλο, Πολωνία Β’ όμιλο, Ουγγαρία Γ’ όμιλο και Σλοβακία Δ’ όμιλο), οι υπόλοιπες 20 χωρίστηκαν σε 5 γκρουπ των 4 ομάδων με βάσει το Ευρωπαϊκό τους ranking από τις 2 Οκτωβρίου 2017, όταν είχαν δηλώσει οι ομάδες τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2019.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 5ο γκρουπ. Αναλυτικά:

Πρώτο γκρουπ: Σερβία, Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία

Δεύτερο γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία

Τρίτο γκρουπ: Λευκορωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία

Τέταρτο γκρουπ: Ρουμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Πορτογαλία

Πέμπτο γκρουπ: Ελβετία, Σλοβενία, Ελλάδα, Εσθονία

Η κλήρωση θα ξεκινήσει με τις ομάδες του πρώτου γκρουπ και στη συνέχεια με νέα κλήρωση θα αποφασιστεί σε ποιον όμιλο θα πάει κάθε ομάδα. Η διαδικασία θα είναι η ίδια για τα υπόλοιπα 4 γκρουπ.

Από τη φάση των ομίλων προκρίνονται οι 4 πρώτοι. Για το top-16 ο Α’ όμιλος θα παίξει χιαστί με τον Γ’ και ο Β’ με τον Δ’. Αναλυτικά:

 

Α1 – Γ4

Α2 – Γ3

Α3 – Γ2

Α4 – Γ1

 

Β1 – Δ4

Β2 – Δ3

Β3 – Δ2

Β4 – Δ1

Οι ημιτελικοί, ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 και ο τελικός θα διεξαχθούν στην Άνκαρα.

Το Sepetciler Kasri είναι το κτίριο που θα φιλοξενήσει την κλήρωση

Το Sepetcile Karsi χτίσθηκε το 1643 από τον Σουλτάν Ιμπραήμ , κι εκεί βρίσκονται οι εξωτερικοί κήποι του Παλατιού Τοπ Καπί. Εκει είναι και η θέση των σκαφών που ανήκουν στο παλάτι. Μετά τις αποκαταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ιδρυμάτων το 1980, χρησιμοποιήθηκε ως το Διεθνές Κέντρο Τύπου της Γενικής Διεύθυνσης Τύπου και Δημοσίευσης και χρησιμοποιήθηκε ως Γραφείο Έργων της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας έως τον Ιούνιο του 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας