Βρετανία: Απειλείται με κατάρρευση η χαλυβουργία British Steel

1296
british

Η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, είναι στο χείλος της κατάρρευσης εκτός κι αν η κυβέρνηση αποφασίσει να της χορηγήσει έκτακτο δάνειο ύψους 30 εκατ. λιρών (38 εκατ. δολαρίων) έως αργότερα σήμερα, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Η British Steel, που ανήκει στην επενδυτική εταιρία Greybull Capital, απασχολεί περίπου 5.000 άτομα, κυρίως στο Σκάνθορπ της βόρειας Αγγλίας, ενώ πάνω από 20.000 άνθρωποι εξαρτώνται από την εφοδιαστική της αλυσίδα.

Η Greybull κατέβαλε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες το συμβολικό ποσό της μίας λίρας το 2016 για τη ζημιογόνα εταιρία, την οποία μετονόμασε σε British Steel.

Η British Steel έχει ζητήσει από την κυβέρνηση δάνειο ύψους 75 εκατ. λιρών, αλλά στη συνέχεια μείωσε τις απαιτήσεις της στα 30 εκατ. λίρες αφού η Greybull συμφώνησε να προσφέρει περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με μία από τις πηγές, που είναι κοντά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Εάν το δάνειο προς την British Steel δεν εγκριθεί έως σήμερα το απόγευμα, θα μπορούσαν να διοριστούν διαχειριστές στην εταιρία, σύμφωνα με την πηγή.

Η British Steel και η Greybull αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

«Η κατάρρευση της British Steel θα ήταν καταστροφική για χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Σκάνθορπ καθώς και για την ευρύτερη εφοδιαστική αλυσίδα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν. «Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει για να διασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της χαλυβουργίας – προστατεύοντας τον βιοπορισμό των ανθρώπων και την κοινότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας