Βούτσιτς: Δεν αναγνωρίζω τα σύνορα “ανεξάρτητου κράτους” του Κοσόβου

1352
βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Βράνιε, στη Νότια Σερβία, ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τα σύνορα “ανεξάρτητου κράτους” του Κοσόβου.

Η αναφορά αυτή έγινε όταν, παρουσίασε τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και τις επιδιώξεις της σερβικής πλευράς, στο διάλογο με την Πρίστινα. «Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε ότι είναι δυνατόν να σωθεί, πρώτα απ όλα τις ζωές των ανθρώπων μας εκεί και να διατηρήσουμε ότι μπορούμε στη σύνθεση της Σερβίας. Δεν θέλουμε σύνορα στο Γιάρινιε και το Μπίρνιακ που χωρίζουν τους Σέρβους από τους Σέρβους. Ναι, δεν αναγνωρίζω τα σύνορα ανεξάρτητου κράτους στο Κόσοβο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι«Οι δηλώσεις Βούτσιτς αποτελούν ανοιχτή επίθεση κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Κοσόβου και των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του», έγραψε ο Χαραντινάι σε ανάρτηση του στο Facebook, προβάλλοντας την επίσημη θέση του κράτους – προτεκτοράτου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας