Βουτιά άνω 300 μονάδων ο Dow Jones, στο -2,1% ο Nasdaq

961
Dow Jones

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να πραγματοποιεί “βουτιά” άνω των 300 μονάδων καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εστιάζουν την προσοχή τους στην εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20), στο τέλος του μήνα.

Αρνητικά αντέδρασε η αγορά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος ανέφερε την Κυριακή ότι δεν προβλέπεται να παγώσουν οι δασμοί των ΗΠΑ σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 250 δισ. δολ. παρά μόνον εάν το Πεκίνο αλλάξει τακτική σε ζητήματα εμπορικής πολιτικής. Τα σχόλια έγιναν στη σύνοδο του APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας – Ειρηνικού) στην Παπούα Νέα Γουϊνέα.

Η πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη, με το Brexit να επανέρχεται στο προσκήνιο και το αδιέξοδο στην αντιπαράθεση ΒρυξελλώνΡώμης να παραμένει, επιβαρύνει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα.

Βασική προτεραιότητα στο προσχέδιο συμφωνίας με την Ε.Ε. για το Brexit είναι η οικονομική επιτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε νωρίτερα η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Βιομηχάνων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική κυβέρνηση και η Κομισιόν δεν έχουν σημειώσει πρόοδο στην επίλυση του αδιεξόδου γύρω από το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού.

Δείκτες – στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 316,22 μονάδες (-1,22%) στις 25.1030,84 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 32,64 μονάδες (-1,19%) στις 2.703,77 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 153,56 μονάδων (-2,12%) στις 7.093,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 7 κινούνται με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Verizon στα 60,82 δολ. με άνοδο 0,61 δολ. ή σε ποσοστό 1,01%. Ακολουθούν η Johnson & Johnson με κέρδη 0,79% στα 147,18 δολ. και η Travelers στα 129,18 δολ., με άνοδο 0,63%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Boeing (-3,82%), η Apple (-3,53%) και η VISA (-3,27%).

Ο τίτλος της Apple παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αμερικανικός κολοσσός στην παραγωγή επιβαρύνουν σημαντικά μεγάλους προμηθευτές της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι μεγαλύτεροι προμηθευτές για το iPhone, μεταξύ των οποίων η Qorvo Inc. η Lumentum Holdings Inc. και η Japan Display Inc. αναθεώρησαν καθοδικά τις προβλέψεις τους για τους επόμενους μήνες.

Στο επίκεντρο της προσοχής, με αρνητική φόρτιση, βρίσκεται και ο τίτλος της Nissan, μετά τη σύλληψη του προέδρου της εταιρείας Carlos Ghosn στην Ιαπωνία και την απόφαση της εταιρείας να τον “εκθρονίσει” από την προεδρία λόγω “σημαντικών παραβάσεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας