Βενεζουέλα: Συζήτηση για πραξικόπημα μεταξύ ΗΠΑ και ακροδεξιών τρομοκρατών

1238
βενεζουέλα

Την πραξικοπηματική ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συζήτησαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ σε μυστική συνάντησή τους με ακροδεξιούς τρομοκράτες στο Καράκας, αλλά τελικά αποφάσισαν να μη δώσουν συνέχεια, αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα, που βασίζεται σε αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζει και σε έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο της Βενεζουέλας που μετείχε στις συνομιλίες, γράφει ότι οι συζητήσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο Λευκός Οίκος, τον οποίο επικαλείται η NYT, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, επιβεβαιώνοντας, εντούτοις, πως συζητάει  “με όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας που εκφράζουν επιθυμία για δημοκρατία”.

Η αποκάλυψη των συζητήσεων με τους ακροδεξιούς τρομοκράτες της Βενεζουέλας πρόκειται να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στη Λατινική Αμερική, μια περιοχή που έχει μακρά ιστορία πραξικοπημάτων και αιματοβαμμένων δικτατοριών που επιβλήθηκαν με πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας