Βενεζουέλα: Απέλαση του Γερμανού πρέσβη. Αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις

848
απέλαση

Μεγάλες αντιδράσεις από τους ιμπεριαλιστικούς κύκλους έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας για απέλαση του Γερμανού πρέσβη, Ντάνιελ Κρίνερ, λόγω “ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις” της χώρας.  

Η απόφαση απέλασης είναι συνέπεια της συμμετοχής του Γερμανού διπλωμάτη στην υποδοχή του πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, στο αεροδρόμιο του Καράκας, κατά την πρόσφατη επιστροφή του στη Βενεζουέλα.

Χαρακτηριστικές των αντιδράσεων είναι οι δηλώσεις της Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., που καταδικάζει την απέλαση, τονίζοντας πως “το μοναδικό αποτέλεσμα μέτρων που παρακωλύουν τις διπλωματικές προσπάθειες είναι η κλιμάκωση των εντάσεων και η υπονόμευση μιας πολιτικής διεξόδου από την κρίση”.

Για την εκδήλωση της λαϊκής αντίθεσης στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις, έχουν εξαγγελθεί για σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, και αύριο, Σάββατο, μεγάλες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι σημερινές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, ενώ αύριο γίνονται προς τιμή του εμπνευστή και ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, Ούγκο Τσάβες, καθώς στις 5 Μαρτίου συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τον θάνατό του.

Σε συγκεντρώσεις για αύριο έχει καλέσει και ο αυτοανακηρυχθείς “μεταβατικός πρόεδρος”, Χουάν Γκουαϊδό. Πρόκειται για τις πρώτες κινητοποιήσεις που οργανώνει η αμερικανόδουλη αντιπολίτευση, μετά από το φιάσκο της προσπάθειας παραβίασης των συνόρων της Βενεζουέλας, το περασμένο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας