Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Ηρακλείου Κρήτης (13/4-10:00)

1734
αγορά

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) διοργανώνει την επόμενη «Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά» το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο πάρκο της Όασης (δίπλα στο δημοτικό αναψυκτήριο), από τις 10 π.μ.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς

10 π.μ. – 3 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα

1:30 μ.μ. Φαγητό από το Αυτόνομο Τσικάλι*

3 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση Αυτόνομης Λαϊκής

Με ελεύθερη συνεισφορά για την οικονομική στήριξη της καμπάνιας “Να ξανακάνουμε πράσινη τη Ροζάβα”

Η Άνοιξη ήρθε για τα καλά και η λαϊκή μας επανέρχεται σε νέο μέρος, στο παρκάκι της Όασης (απέναντι από την πυροσβεστική, στην είσοδο του Κηποθεάτρου) που θεωρήθηκε σχεδόν από όλους ως ο πλέον κατάλληλος και φιλόδοξος χώρος. Ανανεωμένοι και με καλή διάθεση μετά την επιτυχημένη τελευταία μας συνάντηση στο «Χοχλιό», επιδιώκουμε ευρύτερη συμμετοχή από παραγωγούς και μέλη του «Κουκιού» ώστε να αποτελέσουμε και πάλι μια σταθερή αυτό-οργανωμένη δομή διάθεσης προϊόντων με τη χρήση των εναλλακτικών μας νομισμάτων, Κουκιού και FairCoin.
Στην τελευταία συνέλευση των μελών του δικτύου μας, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή, τέθηκαν κάποιες προτάσεις ώστε να ξεκινήσει μια δημιουργική διαδικασία αναζωογόνησης που έχουμε ανάγκη. Καθώς η αυτόνομη λαϊκή αποτελούσε πάντα μια από τις κινητήριες δυνάμεις του Ο.Σ.Η. ευελπιστούμε να γίνει μια καλή αρχή στο νέο αυτό χώρο μετά τη σχετική στασιμότητα τόσων μηνών.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη λοιπόν, ώστε να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε τη συνέχειά της συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.
Παράλληλα, σε αυτή τη λαϊκή, εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας Ζαπατίστας και των ιθαγενών λαών που αγωνίζονται. Σπάζοντας τον επικοινωνιακό κλοιό, ενώνουμε τις αντιστάσεις, τις εξεγέρσεις και τις φωνές μας για να ακουστεί σε κάθε γωνιά του κόσμου το μήνυμα της αντίστασης.
ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ.
Την 1η Γενάρη του 1994, άντρες και γυναίκες χωρίς πρόσωπα από τα Υψίπεδα, το Βορά και τη ζούγκλα της Chiapas κηρύσσουν, με την ένοπλη εξέγερσή τους, τον πόλεμο ενάντια στο σύστημα και κάθε μορφής εξουσία και κυριαρχία, ανατρέποντας θεωρίες, προγράμματα και πρακτικές. Σήμερα 25 χρόνια μετά ένας νέος πόλεμος κατάκτησης εκτυλίσσεται στα εδάφη των ζαπατίστας και των ιθαγενών λαών. Η νέα αριστερή κυβέρνηση του Andrés Manuel López Obrado απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ζαπατιστικής αυτονομίας και των ιθαγενών κοινοτήτων με την επιβολή αναπτυξιακών προγραμμάτων («Τρένο Μάγια», βιομηχανικός διάδρομος Corredor transístmico, εμπορευματοποίηση μεγάλου μέρους της ζούγκλας Λακαντόνα κ.α.)

Για όλα αυτά θα γίνει εκτενέστερη ενημέρωση στην Αυτόνομη Λαϊκή, όπου θα μοιραστούν φυλλάδια και θα γίνει συζήτηση μεταξύ μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας