Αυστραλία: Απορρίφθηκε το αίτημα του Ν.Τζόκοβιτς για πρόσβαση σε γήπεδο τένις

1066
υστραλία: Απορρίφθηκε το αίτημα

Η εφημερίδα της Αυστραλίας «The Australian» αναφέρει  πως οι αρχές της χώρας έχουν αρνηθεί στον σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι τα αιτήματα του 34χρονου Σέρβου αθλητή για προσωπικό σεφ και πρόσβαση σε γήπεδο τένις έχουν απορριφθεί, παρ΄όλα αυτά ο Σέρβος αθλητής επιμένει να ζητά έγκριση της βίζας του.

Από την Πέμπτη που ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς ο πρωταθλητής του τένις φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Park Hotel της Μελβούρνης το οποίο από τον Δεκέμβριο του 2020 έχει μετατραπεί από την κυβέρνηση της Αυστραλίας σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών ή αιτούντων ασύλου.

Ο Σέρβος τενίστας αυτή την στιγμή διαμένει στο ξενοδοχείο μαζί με 34 άλλους αλλοδαπούς και σύμφωνα με τους ίδιους οι συνθήκες διαβίωσης στο ξενοδοχείο είναι άθλιες.

Οι 34 παράνομοι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στο Park Hotel από τα κέντρα κράτησης αλλοδαπών  της αυστραλιανής κυβέρνησης σε Παπούα Νέα Γουινέα και Ναούρου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κινδυνεύει να απελαθεί από την Αυστραλία και να μην συμμετάσχει στο Australian Open που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, παρ΄όλα αυτά επιμένει να ζητά να παραμείνει σε αυτή.

Οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα αναμένεται να υποστηρίξουν πως ο πελάτης τους βρέθηκε θετικός στην Covid – 19 στις 16 Δεκεμβρίου και έτσι του χορηγήθηκε νόμιμα βίζα και ιατρική εξαίρεση από την οργανωτική επιτροπή του Australian Open.

Ο Σέρβος τενίστας, που έχει εκφραστεί με σκεπτικισμό για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, έγραψε στο Instagram την Παρασκευή:

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την συνεχή υποστήριξη. Μπορώ να την αισθανθώ και το εκτιμώ πολύ».

Καθώς την Παρασκευή οι Σέρβοι γιόρτασαν τα Χριστούγεννα ένας ιερέας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας στη Μελβούρνη προσπάθησε να επισκεφθεί τον Τζόκοβιτς αλλά οι Αρχές δεν το επέτρεψαν καθώς το ξενοδοχείο όπου κρατείται βρίσκεται σε λοκντάουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας