Ατυχείς παραλείψεις του ΚΚΕ για τον Μανώλη

3689
κκε

Απόρησαν αρκετοί για το γεγονός ότι ούτε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αλλά ούτε το Πολιτικό Γραφείο και η Κ.Ε του ΚΚΕ αξιώθηκαν στην έκδοση ανακοίνωσης για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου και παρέπεμψαν αυτό το ρόλο στο Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Ας είναι.

Εκείνο που προκάλεσε, όμως, μεγαλύτερη εντύπωση, δεν είναι ότι στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ απουσιάζει ο οποιοσδήποτε θερμός χαρακτηρισμός για τον Μανώλη αλλά ότι ξεχάστηκαν κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες από την δράση του. Για παράδειγμα, ο Μανώλης Γλέζος δεν συμμετείχε απλώς δραστήρια στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών, όπως γράφει η ανακοίνωση του ΚΚΕ αλλά υπήρξε ο ιδρυτής και η ψυχή του Εθνικού Συμβουλίου και πρόεδρος του για 20 χρόνια μέχρι το 2016, όταν αποχώρησε οικειοθελώς από την προεδρία του. Πράγματι, επίσης, ο Μανώλης Γλέζος διετέλεσε βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ξερά γράφει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, ξεχνώντας, επίσης, να προσθέσει  ότι παραιτήθηκε για πολιτικούς λόγους από τη θέση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ότι διαφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ για την μνημονιακή του μετάλλαξη και συμμετείχε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με τη ΛΑ.Ε επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της.

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά ήταν παραλείψεις εκ παραδρομής, όπως ότι εκ παραδρομής η είδηση του θανάτου του Μανώλη Γλέζου δημοσιεύθηκε στον “Ριζοσπάστη“, μόλις διακρινόμενη και χωρίς τη φωτογραφία του στο κάτω-κάτω μέρος της πρώτης σελίδας του.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας