Ασκληπιείο: Το σωματείο καταδικάζει τους τραμπουκισμούς κατά της προέδρου του

1044
ασκληπιείο

Τη λεκτική και σωματική επίθεση κατά της προέδρου του Δέσποινας Τοσονίδου, από τον διοικητή του νοσοκομείου Θ. Ρούπα και τον νεοδημοκράτη συνδικαλιστή Γ. Γεωργιάδη, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΝΙ εγκλώβισε τη συνάδελφο στο γραφείο του Διοικητή, μη επιτρέποντας την έξοδό της, χρησιμοποιώντας τη σωματική του διάπλαση. Ο διορισμένος από τον Κο Πολάκη Θ. Ρούπας ωρυόταν επί αρκετή ώρα για τους «άχρηστους συνδικαλιστές που μόνο προβλήματα δημιουργούν», για το ότι « κάνει ό,τι μπορεί για να εκλεγεί στο ΔΣ του νοσοκομείου ο Γ. Γεωργιάδης», για τις «παρανομίες που κάνει ο ίδιος, κάτω από την πίεση ομάδας γιατρών που θέλουν να διώξουν από το Ασκληπιείο τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου».

Συνεπικουρούμενος από τις φωνασκίες του κου Γεωργιάδη, κατέληξε να συστήσει στην Πρόεδρο να «μην είναι τόσο ευαίσθητη γιατί μπορεί να αρρωστήσει και να πεθάνει, κ είναι κρίμα γιατί έχει οικογένεια και παιδιά».

Όλη αυτή η ασχήμια ξεκίνησε από την κίνηση της Προέδρου να παρακινήσει συναδέλφους σε παράσταση στο γραφείο του Διοικητή για την έλλειψη κλιματισμού στα ΤΕΙ και στα ΤΕΠ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Ρούπας επιτίθεται με προσβλητικό τρόπο σε συναδέλφους. Η συμπεριφορά του αλλά και τρόπος που επιλέγει να διοικεί (μόλις πριν λίγες ημέρες παραδέχθηκε στην Πρόεδρο ότι εμπόδισε τη μετακίνηση συναδέλφου, για σοβαρούς λόγους υγείας, σε ελαφρύτερο τμήμα κατ’ εντολή των «συνδικαλιστριών» του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η αιτούμενη στηρίζει την ΕΑΚ), διακρίνεται για τον αμοραλισμό και τη θρασυδειλία του, στα βήματα του πολιτικού του προϊσταμένου.

Είναι ακριβώς αυτή η άσκηση διοίκησης που έστρωσε τον δρόμο στον εκπρόσωπο της ΔΗΚΝΙ και σε άλλα μέλη της ΔΑΚΕ Ασκληπιείου, ώστε να θεωρούν ότι μπορούν να τραμπουκίζουν. Από τις απειλές «θα σας λιώσουμε», «Τοσονίδου, θα σε τελειώσουμε» στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστικη γενική συνέλευση πέρασαν στην ανοιχτή απειλή σωματικής βίας.

Δε σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με τα μυθεύματα τύπου Μυγχάουζεν που παράγει με χαρακτηριστική ευκολία ο κος Γεωργιάδης και η παράταξη του. Μόνο θυμηδία προκαλούν. Απορούμε, βέβαια: το ότι όσοι συνάδελφοι ήταν παρόντες στο περιστατικό γνωρίζουν ότι ψεύδονται δεν τους απασχολεί;

Οι αγωνιζόμενοι γιατροί και υγειονομικοί του Ασκληπιείου θα σταθούμε, μην έχετε καμία αμφιβολία, ανάχωμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια να σκύψουμε τα κεφάλια μας στη…. νέα κατάσταση. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για Ασκληπιείο ανοιχτό, δημόσιο, δημοκρατικό, επαρκώς στελεχωμένο με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη ανέχονται παρόμοιες θρασύδειλες συμπεριφορές, αλλά να τις καταγγέλλουν στο Σωματείο.

  • Καλούμε τα Σωματεία στο χώρο της υγείας, την ΕΙΝΑΠ, τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, την ΑΔΕΔΥ να πάρουν άμεσα θέση.

  • Σας καλούμε όλους στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ασκληπιείου, όταν αυτή γίνει.

Τον προπηλακισμό και τη σωματική βία που δέχθηκε η πρόεδρος του Σωματείου ΓΝ «Ασκληπιείου», Δέσποινα Τοσονίδου, από τον Θόδωρο Ρούπα, διοικητή του νοσοκομείου και εκλεκτό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κι από τον Γ. Γεωργιάδη, της ΔΑΚΕ Ασκληπιείου και εκλεκτό της ΝΔ, καταδικάζει και το ΜΕΤΑ και ζητεί: να διερευνηθεί πειθαρχικά και να αποδοθούν οι ανάλογες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες στον διοικητή του νοσοκομείου, κι από τους εργαζομένους να καταδικάσουν συμπεριφορές, όπως του Γ. Γεωργιάδη, που όχι μόνο δεν υπερασπίσθηκε τα αιτήματα των εργαζομένων ως όφειλε αλλά ταυτίσθηκε με τον διοικητή εναντίον των συναδέλφων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας