"Αρκετά με την υστερία, παρακαλώ!"

1713

Του ΤΑΡΙΚ ΑΛΙ*
Μετάφραση: ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ**
Η κλάψα των φιλελεύθερων συνεχίζεται αμείωτη. Παγκόσμια ο φιλελεύθερος Τύπος βρίσκεται σε βαρύ πένθος. Οι φιλελεύθεροι μιλάνε για «αντίσταση» κλπ. Η συμβουλή μου στην Αριστερά είναι να μην ξοδεύει τόση πολλή ενέργεια όση αυτές τις μέρες. Χτίστε δυνάμεις έτοιμες για δράση μόλις ο Τραμπ αναλάβει την εξουσία και αρχίσει να εφαρμόζει τα φανατικά του σχέδια.
Η αντίσταση στο χτίσιμο του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και από τις δύο πλευρές (εάν δεν επρόκειτο για μια δημαγωγία της προεκλογικής του εκστρατείας) αποτελεί μια προφανή αρχή.
Η απαγόρευση εισόδου στους Μουσουλμάνους (εάν τελικά εφαρμοστεί) θα αποτελέσει ακόμα μία κινητήρια αιτία ανεξαρτήτως του πόσοι φιλελεύθεροι θα συμμετάσχουν.
Αυτό που δεν είναι πλέον κάτι το χτυπητό, είναι η εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών που βρίσκεται σ’ εξέλιξη. Ο Ομπάμα αποχωρεί έχοντας νομιμοποιήσει τις δολοφονίες «εχθρών» χωρίς δίκη. Ο Μπους, η Κλίντον και ο Ομπάμα εφάρμοσαν τη χρήση βασανιστηρίων σε ειδικές ζώνες. Δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες, εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους», στους οποίους έχω την τιμή να περιλαμβάνομαι. Το πραξικόπημα Ομπάμα-Κλίντον στην Ονδούρα; Η αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας; Η λίστα είναι μεγάλη… και είναι κουραστικό να την επαναλαμβάνουμε. Οι ΗΠΑ μετά από μια οκταετία διακυβέρνησης Ομπάμα βρίσκεται βαθιά στο Αφγανιστάν και στη Μέση Ανατολή. Ούτε μιλιά από τους φιλελεύθερους.
Η Αριστερά πρέπει να μείνει ψύχραιμη, να κρατήσει αποστάσεις από την υστερία των φιλελευθέρων και να προετοιμάζεται να κινητοποιηθεί όποτε χρειαστεί.
Ο Νιουτ Γκρίνγκριτς [υπερσυντηρητικός Ρεπουμπλικανός, πρώην πρόεδρος της βουλής] θέλει να αναβιώσει την μακαρθική Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών. Αμφιβάλλω εάν θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά εάν συμβεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εμφανιστούμε μπροστά της.
Ποιος θα παίξει σήμερα το ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος;
Αξίζει να θυμόμαστε πάντα ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ περιβάλλεται από ένα στρατιωτικό και καπιταλιστικό Πολιτικό Γραφείο (politburo).
Έτσι ήλεγχαν τον Ρίγκαν, ο οποίος ήταν έξω από τον κύκλο τους, για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του. Εάν κριθεί αναγκαίο, το ίδιο θα γίνει και με τον Τραμπ. Ένα ιμπεριαλιστικό κράτος όπως οι ΗΠΑ, σπάνια αφήνει οτιδήποτε στην τύχη.
*Ο Ταρίκ Άλι είναι Βρετανός συγγραφέας και ακτιβιστής. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB (δείτε εδώ).
**Πηγή: efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας