Νευρωτικές κινήσεις Κοτζιά: Αποσύρει τον Έλληνα πρεσβευτή από τη Μόσχα;

1670
πρεσβευτή

Εν μέσω του κλίματος έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, έντονη φημολογία φέρει τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, να μετατίθεται ξαφνικά με απόφαση του Νίκου Κοτζιά.

Όπως φημολογείται, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε αυτή την απόφαση, ενώ οι σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα είναι τεταμένες, έπειτα από την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και τα αντίποινα από τη ρωσική πλευρά.

Στον κ. Φρυγανά λέγεται ότι ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι ότι πρέπει να επιστρέψει στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο ίδιος φέρεται λυπημένος αλλά ψύχραιμος και όπως λένε αποχαιρέτισε τους διπλωμάτες της ελληνικής πρεσβείας, σύμφωνα με τον ANT1.

Ο Ανδρέας Φρυγανάς υπηρετεί ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα από τον Μάρτιο του 2016. Η θητεία του πρεσβευτή διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια, σε κανονικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με ανοίκεια γλώσσα στην απόφαση που είχε ανακοινώσει η Ρωσία στον κ. Φρυγανά την περασμένη Δευτέρα, να προχωρήσει σε αντίποινα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, απελαύνοντας με τη σειρά της Έλληνες διπλωμάτες.

Η απόσυρση του έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα, στον βαθμό που επαληθευθεί, υποδηλώνει ακραία νευρικότητα του Νίκου Κοτζιά και σπασμωδικότητα στις αποφάσεις, ενώ κλιμακώνει περαιτέρω την ανεπίτρεπτη ένταση με Ρωσία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας