Αποκατάσταση της αλήθειας για τον Mahmoud Abbas και την Αγιά Σοφιά

736

Ορισμένοι φίλοι της iskra μας γράφουν δηκτικά ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων Mahmoud Abbas ευχαρίστησε τον Erdogan για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Δεν είμαστε, αλίμονο, απολογητές των Παλαιστινίων αλλά οφείλουμε να πούμε ότι η είδηση αυτή , που μετέδωσε τότε το Anadolu και με βάση την οποία ο Mahmoud Abbas σε τηλεφωνική του συζήτηση με τον Erdogan, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ικανοποίηση του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, δεν είναι καθόλου ακριβής.

Η είδηση αυτή διαψεύσθη κατηγορηματικά με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της Παλαιστίνης, γεγονός που είχε αναρτηθεί τότε και στην iskra, όπως και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης αλλά δυστυχώς όχι σε όλα από εκείνα που είχαν δημοσιεύσει τα γραφόμενα του Anadolu.

Κ.Τ.

ΥΓ: Απολύτως αναληθής είναι και η πληροφόρηση την οποία μας γράφουν ορισμένοι φίλοι της iskra, πως η Παλαιστινιακή αρχή έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην Κύπρο.       

Όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια αναγνώριση αλλά και η Παλαιστινιακή αρχή είναι αλληλέγγυα με την Κυπριακή υπόθεση και υποστηρίζει μία λύση του Κυπριακού με βάση την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας