Απελευθερώθηκε ο Ρώσος επιχειρηματίας Καλίνιν που είχε συλληφθεί στην Ελλάδα

853
καλίνιν

Η Εισαγγελία Εφετών, στην εντολή για την απελευθέρωσή του αναφέρει ότι φυλακίστηκε «εκ παραδρομής», αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του Καλίνιν.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη μετά από αίτημα της Ουκρανίας στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό από το δικηγόρο του, Γιάννη Ραχιώτη. Αποφυλακίστηκε χθες το βράδυ, με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

«Στη σχετική εντολή αναφερόταν ότι συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ παραδρομής αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Ραχιώτη.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα κ. Τσάικα στον Ελληνα Υπουργό δικαιοσύνης και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο επιχειρηματίας, αναχώρησε για τη Ρωσία, συνοδευόμενος από διπλωμάτες της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με την οικογένειά του, που είχε έρθει στην Ελλάδα για να του συμπαρασταθεί.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας, ευχαρίστησε μέσω του δικηγόρου του τους Έλληνες πολίτες που του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή, αλλά και τα ΜΜΕ, διεθνή και τοπικά «που τον προστάτεψαν με τη δημοσίευση της παράνομης και άδικης σύλληψής του». Επίσης ευχαρίστησε τις ρωσικές αρχές για την άμεση αντίδρασή τους και την στήριξη που του παρείχαν από την πρώτη στιγμή.

Ο Καλίνιν, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη μετά από αίτημα της Ουκρανίας στην Αθήνα και είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού έως ότου σταλεί στην Ελλάδα, το ουκρανικό αίτημα έκδοσής του. Κατηγορείται από τις Ουκρανικές αρχές για παραβίαση φορολογικών νόμων. Ο Καλίνιν, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι ουκρανικές αρχές και είχε συνδέσει τη σύλληψή του με πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας που είναι ειδικός στον τομέα της ενέργειας, είχε απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να μην τον εκδώσουν στην Ουκρανία καθώς όχι μόνο δεν θα τύχει δίκαιης δίκης, αλλά απειλείται και η ίδια του η ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας