Απειλές Άγκυρας: «Τα τουρκικά πολεμικά θα πραγματοποιούν νηοψίες σε ελληνικά εμπορικά»!

1408
τουρκικά πολεμικά θα πραγματοποιούν νηοψίες

«Η Ελλάδα φέρει την ευθύνη – Η Γερμανία έκανε μόνο ένα λάθος»!

Εκτός ορίων κινείται για άλλη μια φορά η Τουρκία απειλώντας ευθέως την Ελλάδα, ότι από δω και πέρα θα πρέπει να αναμένει νηοψίες εμπορικών σκαφών της από το τουρκικό Ναυτικό, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μετά το επεισόδιο με το τουρκικό εμπορικό ανοικτά της Λιβύης.

Τα λόγια ανήκουν στον αντιναύαρχο ε.α. Deniz Kutluk  και σύμβουλο σε θέματα ναυτικής ασφάλειας του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Όπως είπε ο Kutluk η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί διπλά από εδώ και εμπρός την ναυσιπλοΐα των εμπορικών σκαφών της στα διεθνή ύδατα.

«Αυτό που έκανε η Ελλάδα ήταν να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας», είπε ο Τούρκος αντιναύαρχος για να συνεχίσει:

«Από εδώ και πέρα τα ελληνικά εμπορικά σκάφη θα αποτελούν αντικείμενο έρευνας του τουρκικού Ναυτικού, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πλέουν.

Η Ελλάδα θα πρέπει εφεξής να σκεφτεί διπλά και τριπλά την ναυσιπλοΐα των εμπορικών σκαφών της».

Με λίγα λόγια η Τουρκία ρίχνει όλη την ευθύνη για το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο στον Έλληνα διοικητή της Επιχείρησης «Ειρήνη», ενώ για την Γερμανία αποφεύγει τις ακρότητες μιλώντας απλώς ότι έκανε ένα λάθος!

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του  πως κατά «παράβαση του διεθνούς δικαίου», ο Έλληνας διοικητής των δυνάμεων της επιχείρησης «Ειρήνη» διέταξε την γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» να πραγματοποιήσει έλεγχο σε τουρκικό πλοίο «Ροζελίνα Α» που μετέφερε «ανθρωπιστική» βοήθεια στη Λιβύη, χωρίς την άδεια της Τουρκίας ούτε του πλοιάρχου του πλοίου!

Όσο για την Γερμανία ο Τούρκος αντιναύαρχος ανέφερε: «Η Γερμανία έκανε ένα λάθος. Μια συμμαχική χώρα του ΝΑΤΟ έστειλε τις ειδικές δυνάμεις της σε ένα πλοίο με τουρκική σημαία. Επομένως η Γερμανία πρέπει να απολογηθεί για αυτό».

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιναύαρχος Koramiral Can Erenoğlu: «Η αποβίβαση ειδικών δυνάμεων με ελικόπτερο στο κατάστρωμα ενός εμπορικού σκάφους είναι εχθρική κίνηση και πράξη πειρατείας.

Αυτή η πράξη της επιχείρησης IRINI μας δίνει το δικαίωμα να ανταποδώσουμε με τον ίδιο τρόπο με νηοψίες ελληνικών και γερμανικών εμπορικών σκαφών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας