Αντιπρόεδρος της ΕΥΔΑΠ προκαλεί με θεωρίες συνομωσίας για τις πυρκαγιές

1453
ΕΥΔΑΠ

Αγανάκτηση, θυμηδία και απορία έχουν προκαλέσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΥΔΑΠ και πολιτευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Μαϊστράλη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική την περασμένη Δευτέρα (23/07) και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και ζώα.

Συνήθως, τέτοιου είδους θεωρίες συνωμοσίας απασχολούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών στο διαδίκτυο και κυρίως ανθρώπους πολύ συγκεκριμένων πολιτικών πεποιθήσεων.

Ωστόσο, μια τέτοια δήλωση έρχεται από τον αντιπρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σενάρια για ενεργειακά όπλα, από τα οποία η Ελλάδα δέχεται επίθεση, «ερμηνεύοντας» κατά αυτόν τον τρόπο τις φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Μαϊστάλης ανέφερε πως βλέπει περίεργα βίντεο και αναρτήσεις στο YouTube, που συνδέουν τα πρόσφατα θανατηφόρα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα (φωτιές, νεροποντές, πλημμύρες) με τη θεωρία της επίθεσης με «κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα».

Δεν αρκείται, όμως, μόνο σε αυτές τις ανακαλύψεις, αφού στη συνέχεια παραθέτει την εμπειρία του σε θέαση σχετικών βίντεο και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ενώ η φωτιά έχει τουμπάρει αυτοκίνητα και έχει λειώσει το αλουμίνιο, να μην έχει φθαρεί η άσφαλτος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η οργή και η αγανάκτηση είναι δεδομένες καθώς είναι απορίας άξιον πως τέτοιας ποιότητας άνθρωποι βρίσκονται και παραμένουν σε υπεύθυνες θέσεις που αφορούν τη δημόσια ζωή του τόπου και το σημαντικότερο δημόσιο αγαθό, όπως είναι το νερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας