Ανοίγει εστίαση και αγορά με πρόωρες εκλογές εντός Ιουνίου;

    694
    Ανοίγει εστίαση και αγορά

    “ Αίνιγμα “ αποτελεί η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να ανοίξει άρον-άρον την εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα , πριν ακόμα εγκριθεί και το Πρόγραμμα στήριξης του κλάδου απ΄το οποίο οι επαγγελματίες περιμένουν κεφάλαια κίνησης για να βάλουν σε λειτουργία τα καταστήματά τους .

    Φυσικά μαζί με την εστίαση ανοίγει πλήρως όλη η αγορά και καταργούνται τα περίφημα SMS .

    Η απόφαση αυτή του Κυρ. Μητσοτάκη , η οποία ελήφθη ενώ τα κρούσματα και το ποσοστό θετικότητας είναι στα ύψη και τα Νοσοκομεία έχουν εικόνα κατάρρευσης , αποτελεί ανοικτή και κυνική ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής των lockdown, που εφαρμόστηκαν το προηγούμενο διάστημα και τα οποία, ενώ δεν ανέκοψαν τους θανάτους , οδήγησαν στο ναδίρ την οικονομία , εκτίναξαν στα ύψη ελλείμματα και  χρέη , ενώ εκτόξευσαν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην κοινωνία .

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές οι οποίοι συνδέουν το εσπευσμένο άνοιγμα της αγοράς από τη Δευτέρα αλλά και την ταυτόχρονη ανακοίνωση δέσμης μέτρων για τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με την απόφαση του Μαξίμου να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να προβεί σε πρόωρες εκλογές εξπρές ακόμα και μέσα στον Ιούνιο.

    Το επιτελείο του Μαξίμου εξετάζει σοβαρά και έχει “ σχεδιάσει “  ήδη αυτό το ενδεχόμενο , διαβλέποντας τις μεγάλες δυσκολίες του επόμενου διαστήματος στα  οικονομικο -κοινωνικά αλλά και εθνικά θέματα και μαζί με αυτά τη βεβαιότητα της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης και της έντασης των εσωκομματικών και κοινωνικών πιέσεων , που μπορεί να πάρουν ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι και σίγουρα από το Φθινόπωρο , τη μορφή χιονοστιβάδας .

    ΄Ολα δείχνουν ότι το Μαξίμου , ενόψει επιβολής νέου σκληρού μνημονίου στη χώρα , θα επιδιώξει να λάβει γρήγορα ανανεωμένη λαϊκή εντολή για να έχει την ευχέρεια να αντιμετωπίσει σκληρές καταστάσεις και να λάβει σκληρές αντιλαϊκές αποφάσεις , τώρα  μάλιστα που στην ουσία η χώρα δεν διαθέτει ουσιαστική αντιπολίτευση από τα υπάρχοντα εντός αλλά και εκτός  Βουλής κόμματα και η κοινωνία μοιάζει ακόμα “ αποκοιμισμένη “ .

    Δυστυχώς, το καταστροφικό σύστημα παίζει ακόμα ἐν οὐ παικτοῖς! Ως πότε θα το ανεχόμαστε και αρκετοί θα το χειροκροτούμε.

    Ν.Ζ

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας