Ανερμάτιστες δηλώσεις Κοτζιά για Ίμια. Προσβάλλει ευθέως Συρία και Ιράκ

2774
κοτζιά

Με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τη νοημοσύνη τους και τι γνώσεις τους στην γεωγραφία (!) επιχειρεί σπασμωδικά ο Ν. Κοτζιάς να απαντήσει στην Τουρκία και τους Τούρκους παράγοντες, εκθέτοντας το αξίωμα τους.
Ο Ν. Κοτζιάς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου αν έχει την εντύπωση ότι η άλλη όχθη του Αιγαίου χρειάζεται μαθήματα νοημοσύνης και γεωγραφίας από τον ίδιο.
Ακόμη και το ενδεχόμενο αποζημίωσης από την Τουρκία για τις ζημίες στο ελληνικό πλοίο εξετάζει το ΥΠΕΞ.
Ως ανόητο χαρακτήρισε τον σύμβουλο του Erdogan ο οποίος εμφανίστηκε εξαιρετικά επιθετικός έναντι της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι μόνο ένας ανόητος θα έκανε μία δήλωση του τύπου ότι «θα σπάσω τα χέρια κάθε Έλληνα ή Τούρκου».
«Το ότι είναι σύμβουλος του κ. Erdogan δεν τον καθιστά έξυπνο.
Καλό θα είναι να προσέχει τις δηλώσεις του.
Πώς θα αντιδρούσε, άραγε, εάν ένας σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού έλεγε ότι θα σπάσει τα χέρια του κ. Erdogan;».
Μιλώντας στον Alpha ο κ. Κοτζιάς, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη δήλωση του εν λόγω συμβούλου του Τούρκου προέδρου ότι «η Ελλάδα είναι μία μύγα», απάντησε με αρκετό χιούμορ, υπογραμμίζοντας «προφανώς οι Τούρκοι δεν έχουν δει ελέφαντες να τρέχουν όταν δουν ποντικό μπροστά τους»….
Υποστήριξε ότι το ΥΠΕΞ εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση από την Τουρκία για τις ζημιές στο ελληνικό σκάφος, αποκαλύπτοντας ότι το θέμα εξετάζει η νομική υπηρεσία του υπουργείου.
«Εάν η νομική μας υπηρεσία μας πει ότι μπορούμε να κινηθούμε εναντίον της Τουρκίας για αποζημίωση θα το πράξουμε. Γιατί να τους χαριστούμε», προσέθεσε ο κ. Κοτζιάς.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε  ότι «παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν γεωγραφία, καθώς τα Ίμια ήταν και παραμένουν ελληνικά.
Θεωρώ ότι η Τουρκία είναι νευρική καθώς δεν πηγαίνει καλά στα εσωτερικά της και έχει αρκετά ανοικτά θέματα όπως αυτό με τη Συρία».
Δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει σε ένα ανάλογο με το τελευταίο περιστατικό (!) και προσβάλλοντας ανεπίτρεπτα ευθέως τρίτες χώρες (και λαούς), όπως η Συρία και το Ιράκ, υπογράμμισε ότι η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει στην Άγκυρα ότι «η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Ιράκ, είναι ένα ανεπτυγμένο κράτος με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους και υψηλή πολιτική διπωλματικότητα.
Πρέπει να προηγείται η διπλωματία, αλλά καλό θα είναι οι Τούρκοι να μην το ξανακάνουν».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας