Ανεπιθύμητος ο Μιχαλολιάκος στα Τρίκαλα. Αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο

2026
Μιχαλολιάκος

Ανεπιθύμητος στην πόλη των Τρικάλων ο φύρερ της ναζιστικής συμμορίας, που πρόκειται να την επισκεφτεί αύριο, Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Μαθητές, εργαζόμενοι, κόμματα και το δημοτικό συμβούλιο έχουν εκδώσει ανακοινώσεις κατά της επίσκεψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει ήδη εγκρίνει ψήφισμα κατά της επίσκεψης του νεοναζί, ενώ ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αριστερή Παρέμβαση για την Ανατροπή στη Θεσσαλία (παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου) Λαϊκή Συσπείρωση και Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή (παρατάξεις δημοτικού συμβουλίου), η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων, και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, που οργανώνει η Ανοιχτή Αντιρατσιστική Συνέλευση, ενώ θα έχει πανθεσσαλικό χαρακτήρα, καθώς θα παραβρεθούν κινήματα και συλλογικότητας από όλη τη Θεσσαλία.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρέμβαση των μαθητών της πόλης, με τα σχολεία να έχουν εκδώσει ανακοίνωση κατά του αρχηγού της ναζιστικής συμμορίας.
Το κείμενο υπογράφεται από δεκαπενταμελή από το 3ο γυμνάσιο, το 2ο, 3ο, 4ο και 8ο λύκεια, το Μουσικό Σχολείο, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
“Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία του σύγχρονου “φύρερ” των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας”, αναφέρουν οι μαθητές και υπογραμμίζουν ότι η επίσκεψη Μιχαλολιάκου είναι “προσβολή και ντροπή για την πόλη μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας