Αναχώρησε αρματαγωγό 450 μεταναστών για Μαλακάσα-Σέρρες. Πως η χώρα γίνεται”αποθήκη ψυχών”

1231
αρματαγωγό

Οι 450 φιλοξενούνταν από τις 4 Μαρτίου στο αρματαγωγό όταν και είχε δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μείνουν σε αυτό όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου και οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.

Αναχώρησε το μεσημέρι από το λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 επιβαίνοντες. Στο σύνολο τους, σύμφωνα με το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες και στη Μαλακάσα.

Στο μεταξύ άλλη μια βάρκα με 25 άτομα έφτασε την Παρασκευή στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή του χωριού Κλειού. Άλλη μια βάρκα, η πρώτη μετά από μια περίοδο μηδενικών ροών έφτασε στη Λέσβο προχθές στην περιοχή του Μολύβου.

Ας σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω διαμένουν στον τόπο αποβίβασής τους. Οι αφιχθέντες χθες στα όρια του χωριού Κλειού, οι αφιχθέντες προχθές στο λιμάνι του Μολύβου ενώ άλλοι 42 που έφτασαν στο νησί στις 4 Μαρτίου διαμένουν έκτοτε σε παρεκκλήσι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου της Σκάλας Συκαμνιάς. Στο σύνολο τους αναμένεται να μεταφερθούν για καταγραφή και ταυτοποίηση και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε κλειστή δομή στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Η Ελλάδα “χωματερή ψυχών”

Αν συνεχιστεί η είσοδος προσφύγων-μεταναστών στα νησιά και τον Έβρο και θα συνεχιστεί, αφού όσο ερμητικά κλειστά κι’ αν είναι τα σύνορα, πρόσφυγες και κυρίως μετανάστες θα βρίσκουν τρόπους για να τα περνούν.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός μεταναστών που θα “φυλακίζεται” σε απάνθρωπα κλειστά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα και ως εκ τούτου τέτοιου είδους κέντρα διαρκώς θα πολλαπλασιάζονται.

Έτσι, μαζί με τα νησιά, σε όλη την Ελλάδα απ’ άκρη εις άκρη θα φυτευτούν κλειστά κέντρα.

Και όλα τούτα γιατί η κατεστημένη Ελλάδα αρνείται να διεκδικήσει με πείσμα και σθένος από την Μέρκελ και τον Μακρόν, αντιπαραθέτοντας εναλλακτικές λύσεις που θα πλήξουν την Ευρώπη, ένα ριζικά διαφορετικό προσανατολισμό για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, που θα περιλαμβάνει:

Πρώτον: Την αναλογική διαχείριση, διαλογή και κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλες, ανεξαιρέτως, τις ευρωπαϊκές χώρες, με αυστηρές ρήτρες κυρώσεων σε αυτές που θα το αρνηθούν.

Δεύτερον: Τη διαπραγμάτευση μιας νέας αξιόπιστης Συμφωνίας Ε.Ε -Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τρίτον: Την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και τζιχαντιστικών οργανώσεων από τη Συρία και την επιστροφή όλων των Σύρων προσφύγων στην ενιαία εδαφικά ακέραιη Συρία.

Αυτός ο προσανατολισμός, συνιστά τη μόνη διέξοδο για να αποκλιμακωθεί και η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όλα, όμως, δείχνουν ότι η κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο έχουν άτυπα συμφωνήσει, κάτω από το τραπέζι, τη μόνιμη μετατροπή της Ελλάδας σε “ασπίδα” της Ευρώπης και εγκλωβισμού ψυχών για πρόσφυγες και κυρίως μετανάστες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας