Ανατροπή και πρόκριση για τον Τσιτσιπά!

1166
πρόκριση

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ του Γιαν Λέναρντ Στρουφ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που πραγματοποιείται στη Βιέννη.

Τι και αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ προηγήθηκε με 1-0 σετ (7-6 [3]); Τι αν δεν βρίσκεται ακόμα στο 100%, λόγω των ενοχλήσεων που νιώθει από τον πρόσφατο τραυματισμό του; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία επική ανατροπή επικράτησε με 2-1 σετ του Γερμανού και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά της Βιέννης.

Ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-3, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και με 6-3, 6-4 πήρε την πολυπόθητη νίκη. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη του Στέφανου ως Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος στον πρώτο γύρο απέκλεισε τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Ο Στέφανος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον Στρουφ έχοντας 12 άσους, 55/67 κερδισμένους πόντους στα πρώτα του σερβίς και χωρίς να δεχθεί ούτε ένα μπρέικ, παρότι ο Γερμανός έφτασε τρεις φορές σε μπρέικ πόιντς.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο γκέιμ του πρώτου σετ ο Στέφανος πίεσε και κατάφερε να φτάσει σε δύο μπρέικ πόιντς. Ο Γερμανός όμως με ωραίους πόντους «έσβησε» τις ευκαιρίες του Έλληνα τενίστα και προηγήθηκε με 1-0. Μέχρι το 5-4 οι δύο τενίστες κράτησαν με ευκολία τα σερβίς του.

Στο 10ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έχασε την συγκέντρωσή του και έδωσε την ευκαιρία στον Στρουφ να φτάσει σε τρία σετ πόιντς. Η εμπειρία και η ποιότητα του Στέφανου όμως έκαναν την διαφορά, με τον Ελληνα τενίστα να τα… σβήνει και να ισοφαρίζει σε 5-5.

Το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Γερμανός αποδείχθηκε ψυχραιμότερος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του «Στέφου» και με 7-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν με άνεση τα σερβίς τους και όλα έδειχναν ότι θα δούμε ένα ακόμα τάι μπρέικ. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-3 και ο Στρουφ πήρε τις μπάλες για να σερβίρει και να ισοφαρίσει σε 4-4. Σε εκείνο το σημείο όμως άρχισε να κάνει λάθη.

Ο Γερμανός ανέβηκε στο φιλέ θέλοντας να τελειώσει γρήγορα τους πόντους, αλλά έκανε λάθη σε stop βολέ και half βολέ. Τα soft hands του Στρουφ δεν λειτούργησαν και ο Στέφανος εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Γερμανού έκανε το μπρέικ. Ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-3 και στη συνέχεια σέρβιρε σωστά για το 6-3 και το 1-1.

Ο Στέφανος μπήκε με την ψυχολογία στα ύψη στο τρίτο σετ και με μπρέικ στο 3ο γκέιμ έκανε το 2-1 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη – πρόκριση. Ο Γερμανός έκανε πάλι στο φιλέ, δεν είχε σωστές επιλογές και ο Τσιτσιπάς μπήκε στον ρόλο του οδηγού. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά, δεν έδωσε δικαιώματα και έφτασε στο 6-4 και στο 2-1.

Αυτή είναι η 5η του ανατροπή για τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα μέσα στο 2020 και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο μεγάλο παιχνίδι με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας