Ανάρμοστες φράσεις Ερντογάν περί Σμύρνης και «γκιαούρηδων στη θάλασσα»

862
τουρκία

Σε μια φρασεολογία μίσους και εκδίκησης που μόνο σε φίλους λαούς και γειτονικές χώρες, που θέλουν να επουλώσουν πληγές του παρελθόντος και να ζήσουν ειρηνικά δεν ταιριάζει, επιδόθηκε ο Ερντογάν από τη Σμύρνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε στη συγκέντρωση μαζί με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί – Αναφέρθηκε στη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας.

Έμφορτη από εικόνες μίσους ήταν η προεκλογική ομιλία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σμύρνη, εν όψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο πρόκλησης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην Μικρασιατική Καταστροφή στην πόλη, όπου βίωσε το ολοκαύτωμα και τον ξεριζωμό.

«Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας.Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, για μία ακόμη φορά αναφέρεται στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, προβάλλοντας σε video wall αποσπάσματα από το μανιφέστο και εικόνες από το οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Τάραντ κατά τη στιγμή των πυροβολισμών του προς το πλήθος πιστών στα τεμένη.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστους μας λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην Ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας