Ανάλγητοι πλειστηριασμοί αλλά και επιτυχίες ΛΑ.Ε-κινήματος. Ανεστάλησαν 8 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

1801
Παν. Λαφαζάνης: Οι πλειστηριασμοί βατερλώ για την κυβέρνηση και βασική αιτία για την πολιτική και εκλογική συντριβή της το 2019.

Η Λαϊκή Ενότητα, κάνοντας ποδαρικό και ανοίγοντας νέο κύκλο αγώνων για το 2019, για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών, συμμετείχε και σήμερα Τετάρτη, 09/01/2019, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις, αν και δεν μπόρεσαν να ακυρώσουν τους βάρβαρους και ανάλγητους κυβερνητικούς πλειστηριασμούς, είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού η πολιτική πίεση που προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες, συνέβαλαν στην αναστολή 8 πλειστηριασμών πρώτης λαϊκής κατοικίας.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 13:30 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Ακαδημίας 85, όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός, που αφορούσε πρώτη κατοικία, 95 τ.μ, στην Κέρκυρα, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, με τιμή 1ης προσφοράς 90.000 ευρώ.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αυτή την εβδομάδα είχαν προγραμματιστεί 462 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 21 πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα χαμηλής, έως πολύ χαμηλής, αντικειμενικής αξίας, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από το όριο των 300.000 ευρώ.

Η ΛΑ.Ε και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και το 2019, κατά τη διάρκεια του οποίου έχουν προγραμματιστεί από τις τράπεζες, τα FUNDS και το μνημονιακό κράτος 76.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, υπερχρεωμένων φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων. Επίσης, έστειλαν μήνυμα ότι δεν τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑ.Ε και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε, σε δηλώσεις του, ότι «οι πλειστηριασμοί εξελίσσονται στο πραγματικό βατερλώ για την κυβέρνηση και η αιτία για την πολιτική και κοινωνική συντριβή της».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας