Αμερικανοουκρανικά παιχνίδια κινητοποιούν ρωσικές δυνάμεις στα Ουκρανικά σύνορα

630
Αμερικανοουκρανικά παιχνίδια κινητοποιούν

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία καθώς βίντεο δείχνουν μονάδες της εφεδρείας να βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση κάτι που δεν δικαιολογείται, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί κάποιες ασκήσεις.

Βίντεο καταγράφει σιδηροδρομικό συρμό φορτωμένο με ΤΟΜΑ BMP-3 έτοιμο να αναχωρήσει για το Valuyki, 27χλμ. απο τα σύνορα με την Ουκρανία με οχήματα της 22ης κεντρικής εφεδρικής βάσης αρμάτων.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν δηλώνει  ότι  «ανησυχεί σοβαρά» για τις ενέργειες και τις δηλώσεις της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία, καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή.

«Εχουμε σοβαρές ανησυχίες για τις ασυνήθεις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία. Ανησυχούμε πραγματικά από ορισμένες δηλώσεις που έχουμε δει και ακούσει, τόσο από την Ρωσία όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός στους δημοσιογράφους στο Ντακάρ, τελευταίο σταθμό της αφρικανικής του περιοδείας.

Ο Αντονι Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι τις ανησυχίες αυτές συμμερίζονται οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, αλλά δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το αν οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκει να καταλάβει ουκρανικά εδάφη.

«Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις του προέδρου Πούτιν. Αλλά γνωρίζουμε τι συνέβη κατά το παρελθόν. Γνωρίζουμε την στρατηγική που συνίσταται στην αναφορά σε υποτιθέμενες προκλήσεις της Ουκρανίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας και στην χρησιμοποίησή τους ως δικαιολογίας για τα σχέδια της Ρωσίας», δήλωσε ο Αντονι Μπλίνκεν.

Αναφερόταν στην κρίση του 2014 στην Ουκρανία μετά την ανατροπή της φιλοδυτικής ουκρανικής κυβέρνησης. Την ίδια χρονιά, η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία απαντώντας σε μία φιλοδυτική εξέγερση.

Η περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, αποτελεί από το 2014 θέατρο πολεμικής αναμέτρησης, με περισσότερους από 13.000 νεκρούς, ανάμεσα στις δυνάμεις του Κιέβου και τις δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, που εξοπλίζονται και καθοδηγούνται από το Κρεμλίνο, παρά τις αρνήσεις της Μόσχας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Πέμπτη τους Δυτικούς ότι πυροδοτούν την ένταση στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και στην Μαύρη Θάλασσα. Απηύθυνε επίσης κατηγορίες για δυτικά βομβαρδιστικά «που πλησίασαν την Ρωσία σε απόσταση 20 χιλιομέτρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας