Αμερικανοκρατία: Επιστροφή στα χρόνια του Παπάγου και της Χούντας

1866
αμερικανοκρατία

Σε παλιές σκοτεινές εποχές επιστρέφει η χώρα μας αυτές τις μέρες, με αφορμή τα μέτρα ασφαλείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις εξελίξεις σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Η συμμετοχή στελεχών του FBI και της CIA στον σχεδιασμό της αστυνόμευσης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, με τμήμα του 6ου αμερικανικού στόλου να καταπλέει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και η παρουσία εκατοντάδων αμερικανών πρακτόρων και αστυνομικών σε κάθε γωνιά της πόλης, προσδίδουν όψη πόλης κατεχόμενης.

Συνάμα, η παρουσία του γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, οι αποκαλυπτικές δηλώσεις των Τραμπ και Νίμιτς, με αφορμή το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην ΠΓΔΜ, αλλά και του αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, για πλήρη ευθυγράμμιση της Ελλάδας στους τυχοδιωκτικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, σημαίνουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Αν πάρουμε υπόψη το ότι ακόμη και στα χρόνια της ΕΡΕ, με κυρίαρχη την παλλαϊκή αντίθεση στην πολιτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η αμερικάνικη παρουσία επιδιωκόταν να είναι όσο μπορούσε πιο διακριτική, η Αμερικανοκρατία που επιβάλλεται σήμερα στην Ελλάδα μόνο με τα χρόνια της κυβέρνησης Παπάγου και της Χούντας μπορεί να συγκριθεί.

Προσδεμένη στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, στα οποία υποτάσσει τα εθνικά συμφέροντα, η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει εξαιρετικά επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας. Επιπλέον, έχοντας τινάξει στον αέρα παραδοσιακές σχέσεις φίλιας ή έστω ανοχής με μια σειρά χώρες του αραβικού κόσμου, αλλά και των Βαλκανίων και τη Ρωσία, εμπλέκει τη χώρα μας σε απρόβλεπτες περιπέτειες. Και μάλιστα σε μια συγκυρία κατά την οποία οι ΗΠΑ βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση ακόμη και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απομάκρυνσή της από την εξουσία αποτελεί αναγκαιότητα για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την αποφυγή ανεξέλεγκτων εξελίξεων σε βάρος της ασφάλειας της χώρας μας και της ειρήνης στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας