Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε στην εκδήλωση μνήμης για τον μεγάλο Γιασέρ Αραφάτ

1892
αραφάτ

Μαρουάν Ντουμπάσι, πρέσβης Παλαιστίνης: «Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ»

Τη Δευτέρα 12/11, στις 19:00 μ.μ. στο Studio New Art Cinema, στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτη Λαφαζάνη, το μέλος της Π.Γ Παναγιώτη Μαντά και το μέλος του Π.Σ Διονύση Φλαμιάτο, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Παλαιστινιακή Πρεσβεία στην Ελλάδα για να τιμήσει την μνήμη του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, με τη συμπλήρωση φέτος 14 χρόνων από τον θάνατό του (την ύπουλη δολοφονία του με το χημικό στοιχείο απολλώνιο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων με τοξικολογική ανάλυση).

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, η οποία επεσήμανε την ιστορική σύμπτωση ότι ο Φιντέλ Κάστρο και ο Γιασέρ Αραφάτ πέθαναν τον ίδιο μήνα.

Επίσης, ο Τάσος Σταύρος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Παλαιστίνη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη ότι το παλαιστινιακό ζήτημα πρέπει να επανέλθει στο πρώτο πλάνο του αγώνα στη χώρα μας.

Τέλος, κλείνοντας ο κύκλος των ομιλητών, τον λόγο έλαβε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Ντουμπάσι, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους ομιλητές όσο και τις αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, συλλόγων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, βουλευτές και πλήθος κόσμου (μεταξύ αυτών Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα) οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στη ζωή και τον αγώνα του μεγάλου ηγέτη του παλαιστινιακού λαού και παγκόσμιου συμβόλου, Γιασέρ Αραφάτ, καθώς και στον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού εναντίον των σιωνιστών Ισραηλινών για την κατάκτηση της εθνικής τους ανεξαρτησίας.

Κλείνοντας, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τις στενές σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, καθώς και τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με τους σιωνιστές (κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κ.λπ.).

αραφάτ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας