ΑΚΕΠ: ΟΧΙ στα μνημόνια-“Καιρός να δεις”

1223
μνημόνια

«Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη τα ιερά», γενναία και ανδρειωμένη, όπως ψάλλει ο ποιητής, η ελευθερία γίνεται αναγνωρίσιμη «από την κόψη του σπαθιού την τρομερή», «από την όψη που με βία» και τρομερό θυμό εναντιώνεται στην υποδούλωση.

Η ηρωική γενιά του ΄40 έκανε το χρέος της απέναντι στην φασιστική εισβολή, και στο αλβανικό μέτωπο και στην συγκρότηση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα από όλες τις προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Ο Τσολάκογλου όταν παρέδιδε την χώρα στους Γερμανούς κατακτητές είπε ότι το έκανε για να μην έχουμε άλλους νεκρούς, και είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από την πείνα, την ανέχεια, τις εκτελέσεις, τεράστια καταστροφή στις υποδομές και την οικονομία της χώρας αφού όλη η παραγωγή πήγαινε για τις ανάγκες του γερμανικού στρατού.

Στις μέρες μας, όταν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσαν τον λαό και την χώρα στην βαρβαρότητα των μνημονίων της γερμανικής ευρωζώνης και λοιπών τοκογλύφων, είπαν ότι το έκαναν για το καλό του λαού και της χώρας, και μετράμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, φτωχούς, άνεργους, άστεγους, δυστυχισμένους, τεράστια καταστροφή της παραγωγικής οικονομίας, ενώ κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής δικαιοσύνης έχει αναιρεθεί.

Το χρέος της δικιάς μας γενιάς στις σημερινές συνθήκες είναι ο πολιτικός αγώνας ενάντια στην βαρβαρότητα των γερμανικών μνημονίων, ενάντια στα αντιλαϊκά αντιδημοκρατικά μέτρα, ενάντια στην δικτατορία των τοκογλύφων δανειστών, ενάντια στον φασισμό της ευρωζώνης.

Η μήνις του Ελληνικού λαού ενάντια στην οικονομική και πολιτική υποδούλωση να πάρει την μορφή του πολιτικού αγώνα σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία, σε κάθε χωριό με πρωτοβουλία όλων των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας