Αλματώδης αύξηση πλειστηριασμών σε μικρά και φθηνά διαμερίσματα στον Δήμο Αθηναίων

844
πολάκη

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν εκατοντάδες μικρά και φθηνά διαμερίσματα στον Δήμο της Αθήνας και ειδικά σε περιοχές γύρω από το κέντρο.

Έρευνα της γεωγραφικής κατανομής των πλειστηριασμών για το 2018 και το 2019 δείχνει μια αλματώδη αύξηση στους πλειστηριασμούς κατοικιών χαμηλής εμπορικής αξίας και στις περισσότερες περιπτώσεις για οφειλές κατώτερες και αυτής της εμπορικής αξίας του διαμερίσματος.

Στόχο των τραπεζών αποτελούν μικρές περιουσίες (διαμερίσματα) σε γειτονιές που κοντά στο κέντρο της πόλης.

Από την έρευνα φαίνεται πως τέτοιες γειτονιές είναι η Κυψέλη, το Γκύζη, το Παγκράτι, ο Κολωνός, τα Σεπόλια, τα Πατήσια, ο Νέος Κόσμος. Οι λόγοι που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτή την επιλογή των τραπεζών είναι δύο:

α. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις: Όντας κορεσμένες κάποιες περιοχές η ζήτηση για διαμερίσματα κοντά στο κέντρο και με εύκολη την πρόσβαση σε αυτό εξαπλώνεται γύρω από τα Εξάρχεια, το Κουκάκι, το Θησείο.

β. Τα φθηνά διαμερίσματα θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να διατεθούν μιας και η μέχρι τώρα απόδοση των πλειστηριασμών σε πιο ακριβά ακίνητα δεν φαίνεται να είναι παραγωγική. Εξάλλου οι κατέχοντες τα ακριβά ακίνητα τυγχάνουν από ό,τι αποδεικνύεται καθημερινά της εύνοιας των τραπεζών, πετυχαίνοντας εύκολα αναστολές των πλειστηριασμών των ακινήτων τους.

Συμπερασματικά, τόσο η επένδυση για εκμετάλλευση ακινήτων μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων όσο και η επένδυση για την απόκτηση της χρυσής βίζας ενισχύουν το ζοφερό τοπίο για το μέλλον χιλιάδων «κόκκινων» δανειοληπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας