Αιγυπτιακός στρατός σε θέση μάχης εντός της Λιβύης!Ανεκόπη η προέλαση Σάρατζ

23591
αιγυπτιακός

Σοβαρές πληροφορίες, οι οποίες, όμως, χρήζουν διασταύρωση από επίσημες πηγές, αναφέρουν ότι ισχυρές δυνάμεις του Αιγυπτιακού στρατού, με πεζικό, τεθωρακισμένα και ελικόπτερα, έχουν διέλθει τα σύνορα της Λιβύης και βρίσκονται σε θέση μάχης πλησίον των συνοριακών γραμμών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει σταλεί μήνυμα από τον αιγυπτιακό στρατό ότι θα επέμβει άμεσα αν η πλευρά Τουρκίας-Σάρατζ δεν σταματήσει τις εχθροπραξίες και την προέλαση της. Το μήνυμα αυτό, λένε οι ίδιες πηγές, έχει τρομοκρατήσει  Τουρκία και Σάρατζ, με συνέπεια να ανακόψουν τη στρατιωτική τους δραστηριότητα.

Η επιδίωξη του Σάρατζ να καταλάβει πριν τη σύναψη εκεχειρίας τη Σύρτη και την αεροπορική βάση Al Jufra, φαίνεται ότι έχουν μείνει μετέωρες.

Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, τότε είναι βέβαιο ότι το σκηνικό στη Λιβύη αλλάζει ριζικά υπέρ των δυνάμεων των Χαλίφα Χαφτάρ και Ακίλα Σάλεχ και ότι πιθανότατα τα πράγματα θα οδεύσουν σε μια λιγότερο ή περισσότερο εύθραυστη εκεχειρία.

Να υπογραμμίσουμε ότι το καθεστώς Σίσι στην Αίγυπτο, που στηρίζεται από τον αιγυπτιακό στρατό, ο οποίος με πραξικόπημα εκδίωξε από την εξουσία τους Αδελφούς Μουσουλμάνους είναι άκρως αντίθετο προς την κυβέρνηση Σάρατζ και την τουρκική παρουσία στη Λιβύη, αφού επικράτησή τους θα είχε ως συνέπεια τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στην εξουσία της Λιβύης, πράγμα που θα απειλούσε άμεσα με ανατροπή τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον αιγυπτιακό στρατό από την εξουσία.

Η συνεχιζόμενη επέλαση των Αδελφών Μουσουλμάνων στη Βόρεια Αφρική και πολύ περισσότερο η ενδεχόμενη επικράτησή τους στη Λιβύη, κατά πάσα πιθανότητα θα σήμαινε  και το τέλος της κοσμικής εξουσίας του στρατού στην Αίγυπτο.

Υπογραμμίζουμε ότι η Ελλάδα, παρότι διακυβεύονται ζωτικά της κυριαρχικά δικαιώματα από την επικράτηση των δυνάμεων Σάρατζ και την επικυριαρχία της Τουρκίας στη Λιβύη, όχι μόνο δεν κάνει απολύτως τίποτα για να ανακόψει την προέλαση του Φ. Σάρατζ και των Τούρκων μισθοφόρων στη Λιβύη αλλά και κατά υποτελή και “προδοτικό” τρόπο, επιδιώκει, όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξή του στο “ΕΘΝΟΣ”, να αναβαθμίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Τρίπολη και να εγκαταστήσει εκεί με την πρώτη ευκαιρία ελληνική πρεσβεία!

Δυστυχώς, αυτό είναι το κατάντημα της χώρας μας!

Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι!

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας