Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα να χορηγήσει βίζα στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τον Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, η οποία θα του επέτρεπε να πάρει μέρος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Η απόφαση ακολουθεί την κατακόρυφη αύξηση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά τον αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, την Παρασκευή.















![Η Ελλάδα φτωχαίνει και γερνά-Το δημογραφικό αδιέξοδο σε αριθμούς [Γράφημα]](https://iskra.gr/wp-content/uploads/2026/06/0-0-254-218x150.jpg)


























