Αδιανόητο: δικαιούχοι επιστρέφουν υποχρεωτικά στα θρανία για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

2076
δικαιούχοι

Οι υποχρεώσεις των δικαιούχων για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), δηλαδή των ακραία φτωχών που έχουν εισόδημα κάτω από 400 ευρώ το μήνα, που χορηγείται κάθε μήνα, αλλάζουν σημαντικά από την 1η Νοεμβρίου και δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι, που εξαιτίας ακριβώς αυτών των αλλαγών είναι πιθανόν να μείνουν εκτός λίστας των δικαιούχων.

Μεταξύ άλλων, μια από τις βασικότερες υποχρεώσεις των -μέχρι τώρα- δικαιούχων ενήλικων, έως 45 ετών, που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, είναι η απόκτηση του σχετικού απολυτηρίου.

Για να αποκτήσουν το απολυτήριο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε: α) σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών, β) εσπερινά γυμνάσια. Σε αντίθετη περίπτωση θα δουν το όνομα τους να διαγράφεται από τους δικαιούχους του ΚΕΑ…

Όπως είναι φυσικό, προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμα να εισπράττουν το επίδομα, οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσουν το απολυτήριο. Εξέλιξη που τους οδηγεί στο να… ξανακαθίσουν στα θρανία, οι περισσότεροι, μετά από πάρα πολλά χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται κοινωνικά και ψυχολογικά για τους ίδιους, αλλά και για τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης που με τις υπάρχουσές δυνατότητές τους είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας