Αγροτικά μπλόκα: Σήμερα το απόγευμα η συνάντηση αγροτών και συναρμόδιων υπουργών

1178
μπλόκα

Αποφασιστικά παραμένουν στα μπλόκα του αγώνα για σχεδόν τρεις βδομάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι καθημερινά προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις. Σήμερα, στις 6.30μμ., και κάτω από την πίεση των μπλόκων, θα συναντηθούν με κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους: από τους Σταύρο Αραχωβίτη, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργό Οικονομικών, Σωκράτη Φάμελλο, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Τάσο Πετρόπουλο, υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Στο πλαίσιο της «εξόδου από τα μνημόνια» και της «ανάκαμψης της οικονομίας», τα οποία επικαλούμενη η κυβέρνηση ψήφισε στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 κονδύλι 1,1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή για επιστροφή φόρου καυσίμων σε μερικές δεκάδες εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές, αεροπορικές εταιρείες, την καλούμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συνάντηση με το κλιμάκιο των υπουργών, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Επιπλέον, οι αγρότες καλούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης να δυναμώσουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα, καθώς τα αιτήματά τους αφορούν όλο το λαό, αφού παλεύουν για να παραμείνουν στην αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα και για να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για την ικανοποίηση των διατροφικών και των άλλων λαϊκών αναγκών. Όπως, εξάλλου έχουν τονίσει, εάν δεν δεσμευθούν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τα μπλόκα

Στην Κεντρική Μακεδονία, συνεχίζει το μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, παραμένουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγρότες στο μπλόκο της Κουλούρας και στα διόδια των Μαλγάρων, όπως και οι αγρότες στην Κατερίνη στο ύψος της «Ελιάς» (δημοτική οδός Εθνικού Σταδίου), οι αγρότες της Πέλλας στον κόμβο Γυψοχωρίου και οι αγρότες του Αμυνταίου στον κόμβο Αντιγόνου. Οι αγρότες της περιοχής του Λαγκαδά, είναι συγκεντρωμένοι στο μπλόκο Δερβενίου

Στην Πρέβεζα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής παραμένουν στο μπλόκο στον Λούρο, το οποίο έχουν στήσει μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Στη Φθιώτιδα, οι αγρότες παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο της Πελασγίας. Στην Αιτωλοακαρνανία, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στο Χαλίκι.

Στην Αχαΐα στήθηκε νέο μπλόκο, στη διασταύρωση της Βιομηχανικής Ζώνης Πατρών στην Εθνική οδό Πάτρας – Πύργου. Οι αγρότες της περιοχής Ερυμάνθου μετακινήθηκαν από το Σταυροδρόμι καθώς και τον κόμβο Λαδά όπου είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους τις προηγούμενες μέρες και μαζί με τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Δυτικής Αχαΐας, Ωλενίας και δήμου Πάτρας έστησαν το νέο μπλόκο

Στην Ηλεία, αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, έχοντας παρατάξει τα οχήματά τους επί της Εθνικής οδού Πύργου – Πατρών, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα προχώρησαν σε εκ νέου συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού. Στη Μεσσήνη το μπλόκο έχει στηθεί στον Σταθμό, ενώ στο Χανδρινό συνεχίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής να παραμένουν στο μπλόκο.

Στα Χανιά, το κλείσιμο της Εθνικής οδού Χανίων – Ηρακλείου στο ύψος του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια πραγματοποιείται καθημερινά. Στο Ηράκλειο, αντίστοιχα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Πραιτωρίων συνεχίζουν τα απογεύματα τους αποκλεισμούς του νότιου οδικού άξονα της Κρήτης.

Στη Λέσβο, την Πέμπτη 14 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο, στις 11.30 π.μ., στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης (πλατεία ΙΚΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας