Αίσχος! Στο χρέος(όχι επενδύσεις!)τα 740 εκ.κέρδη Κ.Τραπεζών από ελληνικά ομόλογα

1616
χρέος

Το Eurogroup με μια απόφαση ακραίας αποικιοποίησης δέσμευσε την εθελόδουλη και υποτελή κυβέρνηση Μητσοτάκη να κατευθυνθούν τα 748 εκ. ευρώ  από τα ληστρικά κέρδη που άντλησαν οι Kεντρικές Tράπεζες με την απαράδεκτη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων, που κανονικά έπρεπε να κουρευτούν, μέχρι τη λήξη τους, στην εξόφληση χρέους και όχι σε επενδύσεις.

Με τον τρόπο αυτό οι Κεντρικές Tράπεζες τα ληστρικά κέρδη που απέσπασαν από το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εξόφλησε στις Kεντρικές Tράπεζες με τη  λήξη τους τα ελληνικά ομόλογα που είχαν αγοράσει, αντί να τα επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο στο οποίο ανήκουν, τα έβαλαν πάλι στην τσέπη τους, προκειμένου να εξοφληθεί μέρος του ανυπόστατου χρέους του ελληνικού Δημόσιου προς τις χώρες τους.

Μια τέτοια αποικιοκρατική απόφαση από πλευράς Eurogroup  και μια τόσο ακραίας υποτέλειας συναίνεση σε αυτήν την απόφαση από την ελληνική κυβέρνηση, γίνονται χίλιες φορές πιο απεχθείς όταν λαμβάνονται εν μέσω μια πρωτοφανούς κρίσης σαν αυτή που διανύουμε, όπου η ελληνική οικονομία διψάει για ρευστότητα και επενδύσεις.

Οι νέοι Σάιλοκ, όμως, επέλεξαν αδίστακτα να πάνε τα 748 πολύτιμα εκατομμύρια για την Ελλάδα από τη μια τσέπη τους στην άλλη για να μειωθεί το παράνομο και επονείδιστο χρέος, παρά να κατευθυνθούν σε επενδύσεις σε μια οικονομία όπως η ελληνική που ρημάζει και πνίγεται και σε μια κοινωνία που δυστυχεί και εξαθλιώνεται.

Το αίσχος, όμως, των αποικιοκρατών του Eurogroup  δεν περιορίζεται μόνο εδώ.

Φτάνουν οι άθλιοι με ανυπόστατα προσχήματα να επιβάλλουν σειρά από απαράδεκτους και αντικοινωνικούς όρους  τους οποίους η κυβέρνηση υποτελώς δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει μέσα στην κρίση σε βάρος της ανάπτυξης και του ελληνικού λαού.

Οι όροι που επέβαλλε το Eurogroup για εκπλήρωση σε απλά ελληνικά είναι οι εξής:

Πρώτον: Να καταργηθεί κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας και να προχωρήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση οι πλειστηριασμοί ακινήτων που υπάρχουν ως εξασφαλίσεις ακόμα και αθρόοι πλειστηριασμοί πρώτης, χωρίς εξαίρεση, κατοικίας

Δεύτερον: Να ολοκληρωθεί και να ψηφιστεί ο νέος Πτωχευτικός Νόμος που θα δίνει δυνατότητα πτώχευσης και σε φυσικά πρόσωπα προκειμένου τα τελευταία να χάνουν έναντι των πιστωτών ότι έχουν και δεν έχουν ή κατά το κοινώς λεγόμενο να τους παίρνουν και τα σώβρακα.

Τρίτον: Να προχωρήσουν ταχύτατα όλες οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις επί των οποίων έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων και των μεταρρυθμίσεων στη φορολογική διοίκηση ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η φοροεπιδρομή στην κοινωνία.

Τέταρτον: Να προχωρήσουν ταχύτατα οι τράπεζες στην πώληση των κόκκινων δανείων σε fund, τα οποία αδίστακτα θα ενεργούν πλειστηριασμούς, πράγμα που ονομάζουν “εξυγίανση” των τραπεζών.

Πέμπτον: Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μέτρα που θα ενισχύουν την κερδοφορία και την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων, πράγμα που το Eurogroup ονομάζει παραπλανητικά βελτίωση του “επιχειρηματικού περιβάλλοντος”.

Έκτον: Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.

Και τέλος, έβδομον να προωθηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες, κατά το Eurogroup, αφορούν πρώτα από όλα τις γερμανικές επενδυτικές δραστηριότητες.

Αποτελεί όνειδος, ακόμα και για μια τόσο ολοκληρωτική Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν έχει επιδείξει την παραμικρή κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις οι οποίες στέλνουν στον Καιάδα την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Δυστυχώς τα Μνημόνια συνεχίζονται σε ακόμα χειρότερη έκδοση και με πιο κυνικό και αδίστακτο τρόπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας