Έχουμε μια διαλυμένη χώρα. Επαναθεμελίωση τώρα!

1682

Το παρακάτω κείμενο είναι παρέμβαση του Παν. Λαφαζάνη στην ιστοσελίδα marketpost.gr μετά από αίτημα της τελευταίας:

 

”Η πατρίδα μας περνάει μαύρες ώρες. Ανείπωτη η τραγωδία και η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα, τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχουμε δει ακόμα όλες τις οδυνηρές επιπτώσεις της. Τόσες ανθρώπινες ζωές με έναν τόσο φρικτό τρόπο και σε εμπόλεμη κατάσταση να βρισκόταν η χώρα θα ήταν πολύ δύσκολο να χαθούν, σε τόσο σύντομο, μάλιστα, διάστημα.

Θα ήταν όχι λάθος, αλλά και ανοησία και υποθήκευση του μέλλοντος, αν για άλλη μια φορά η τραγωδία αποδιδόταν σε φυσικά αίτια, τα οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν και επομένως όλα όσα συνέβησαν ήταν μοιραία και αναπόφευκτα. Θα ήταν, πολύ περισσότερο, έγκλημα αν για άλλη μια φορά δεν αποδίδονταν ευθύνες, πολιτικές, προσωπικές και ποινικές. Αυτό συνέβη πρόσφατα, όταν είχαμε δεκάδες νεκρούς στη Μάνδρα, με συνέπεια η καταστροφή να επαναληφθεί. Επιτέλους, κάποιοι κάποτε στη χώρα αυτή πρέπει να μάθουν να παραιτούνται και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Αυτή η χώρα έχει τελειώσει και δεν έχει μέλλον.

 

Γι’ αυτό τονίζω ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή και μια πραγματική επαναθεμελίωση. Θεμελίωση σε νέες βάσεις αρχών, αξιών, συνέπειας, εντιμότητας, πραγματικής δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Προϋπόθεση για μια τέτοια επαναθεμελίωση, για μια νέα αρχή, είναι η παραδειγματική τιμωρίαόλων όσοι, συμπεριφερόμενοι εν είδει «πολιτικής μαφίας», κατέλυσαν τη δημοκρατία και το Σύνταγμα και μας έφεραν, μας έβαλαν και διαχειρίστηκαν μια μνημονιακή καταστροφή, διάλυση και αποσύνθεση. Χωρίς τιμωρία δεν υπάρχει επανεκκίνηση.

Άμεσο πρώτο βήμα πρέπει να είναι η άμεση ανάληψη από τον Αλ.Τσίπρα της πολιτικής ευθύνηςγια τα θύματα και τις καταστροφές στο Μάτι και στον Ν. Βουτζά, πράγμα που πρώτα απ’ όλα σημαίνει την άμεση παραίτηση, τουλάχιστον, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του κ. Τόσκα και την εισαγγελική δίωξη για απόδοση ευθυνών όλων των συναρμοδίων που όφειλαν να αντιδράσουν αποτελεσματικά, προληπτικά και κατασταλτικά και δεν τον έπραξαν.

Η πύρινη τραγωδία, με τους νεκρούς να προσεγγίζουν τον τριψήφιο αριθμό, ξεχείλισε το ποτήρι της αποσύνθεσης της χώρας. Η Ελλάδα έχει διαλυθεί. Είναι μια χώρα με διαλυμένοκράτος, πλην των ΜΑΤ με τα δακρυγόνα και την καταστολή. Είναι μια χώρα που ξεπουλιέται και διαλύει την παραγωγική της βάση. Είναι μια χώρα ανευθυνοϋπεύθυνων, όπου μια διαπλεκόμενη εξαρτημένη ολιγαρχία ελέγχει την ενημέρωση και ασκεί την πραγματική εξουσία. Είναι μια χώρα με μια κοινωνία που εξαθλιώνεται, την ώρα που μια ασήμαντη μειοψηφία θησαυρίζει.”

Πηγή: marketpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας