“Έφυγε” η ηθοποιός και δασκάλα του θεάτρου Τιτίκα Νικηφοράκη

1290
ηθοποιός

Έφυγε από τη ζωή η Τιτίκα Νικηφοράκη, σπουδαία ηθοποιός και δασκάλα του θεάτρου. Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Την Τιτίκα Νικηφοράκη αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό μήνυμα και η Κατερίνα Ευαγγελάτου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η αγαπημένη μας Δασκάλα, η σπουδαία πρωταγωνίστρια Τιτίκα Νικηφοράκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 107 ετών. Είχε πλήρη διαύγεια ως το τέλος.

Το αστραποβόλο πνεύμα της, το σπάνιο ταλέντο της -ηθοποιός μοναδική, μεταφράστρια, ποιήτρια, δασκάλα ηθοποιών στη Δραματική Σχολή του Εθνικού για περισσότερα από 20 χρόνια-, η παιδική της περιέργεια, το σαρκαστικό της χιούμορ θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στην καρδιά μας. Ήταν μια σπάνια, εξαιρετική προσωπικότητα, μια αγωνίστρια της Τέχνης πολύ μπροστά από την εποχή της».

Η μεγάλη ηθοποιός Τιτίκα Νικηφοράκη, απαγγέλλει την Πάτμο του Ελύτη στα πλαίσια της εκπομπής ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ του Ηλία Μαλανδρή στα 1992.

Η Τιτίκα Νικηφοράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και υπήρξε σύζυγος του θιασάρχη Νίκου Χατζίσκου, στο πλευρό του οποίου η ίδια διετέλεσε ως συνθιασάρχης. Πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός στο «Εθνικό Θέατρο», στη θεατρική παράσταση του Ερρίκου Ίψεν με τίτλο «Πέερ Γκυντ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας