Έντονη ανησυχία στη Ρωσία από την απόφαση της Νορβηγίας να ενισχύσει την παρουσία του ΝΑΤΟ στο έδαφός της

1383
ρωσία

Έντονα αντιδρά η Ρωσία στην απόφαση της Νορβηγίας να ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να διπλασιάσουν τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν αναπτύξει στο έδαφός της.

Αυτά τα σχέδια «μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία», επισήμανε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Όσλο στον λογαριασμό της στο Facebook. «Η παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών αντίκειται στην απόφαση της Νορβηγίας του 1949… γεγονός που καθιστά τη Νορβηγία (μια χώρα) λιγότερο προβλέψιμη, επιρρεπή στο να τροφοδοτεί τις εντάσεις, να υποδαυλίζει την κούρσα των εξοπλισμών και να οδηγεί σε αποσταθεροποίηση την κατάσταση στη βόρεια Ευρώπη» συμπληρώνεται στο μήνυμα της Ρωσίας.

«Η άμυνα της Νορβηγίας εξαρτάται από τη στήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, όπως ακριβώς συμβαίνει με την πλειονότητα των άλλων κρατών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας» εξήγησε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Φρανκ Μπάκε Γένσεν.
Προτού προσχωρήσει ως ιδρυτικό μέλος στο ΝΑΤΟ το 1949, η Νορβηγία είχε δεσμευτεί, προκειμένου να καθησυχάσει τους φόβους της Ε.Σ.Δ.Δ., να μην ανοίξει τα σύνορά της σε ξένες στρατιωτικές δυνάμεις εφόσον δεν δέχεται επίθεση ή δεν απειλείται με επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας